Editia de Dimineata

Vești bune pentru cei care suferă de diabet: Consumul zilnic de ceai verde și cafea ajută!

Vești bune pentru cei care suferă de diabet de tip 2!

Potrivit cercetărilor publicate în jurnalul BMJ Open Diabetes Research & Care, consumul ridicat de ceai verde și cafea este asociat cu un risc de deces mai scăzut în rândul oamenilor care suferă de diabet de tip 2.

Astfel, consumul zilnic de patru sau mai multe cești de ceai verde și două sau mai multe de cafea a fost asociat cu un risc cu 63% mai scăzut de mortalitate într-un interval de aproximativ cinci ani.

Pentru acest studiu, aproape 5.000 de oameni din Japonia au fost monitorizați, dintre care 2.790 bărbați și 2.133 de femei care suferă de diabet de tip 2, cu o vârstă medie de 66 de ani.

Aceștia au fost monitorizați de-a lungul unei perioade de puțin peste 5 ani.

Ce s-a descoperit?

În urma studiului, cercetătorii au aflat că o ceașcă de ceai verde în fiecare zi este asociată cu 15% mai puține șanse de deces, în timp ce consumul de 2 sau 3 cești a fost asociat cu 27% mai puține șanse.

De asemenea, consumul de 4 sau mai multe cești de ceai verde a fost asociat cu o reducere de 40% a mortalității.

Totodată, consumul zilnic de o ceașcă de cafea a determinat o reducere de 12% a mortalității, în timp ce 2 sau mai multe cești au dus la o scădere de 41% a riscului de deces, potrivit descopera.ro.

Riscul de deces a fost chiar și mai scăzut în rândul celor care au consumat ceai verde și cafea în fiecare zi: 51% mai scăzut pentru 2 sau 3 cești de ceai verde combinate cu 2 sau mai multe cești de cafea; 58% mai redus pentru 4 sau mai multe 3 cești de ceai verde combinate cu o ceașcă de cafea în fiecare zi; 63% mai scăzut pentru o combinație de 4 sau mai multe cești de ceai verde și 2 sau mai multe cești de cafea.

Sursă foto: bzi.ro

Exit mobile version