Site icon Editia de Dimineata

Vești bune! Tratamentul cancerului bazat pe tehnologia ARNm este în curs de dezvoltare

Cancer, boli genetice rare, boli metabolice – posibilitățile de creare a medicamentelor pe bază de ARNm sunt aproape nelimitate.

La mijlocul lunii decembrie, au apărut rezultatele cercetărilor care au atras atenția asupra tehnologiei ARNm – dezvoltată datorită pandemiei de coronavirus.

Moderna a prezentat date din faza a II-a a studiilor sale clinice randomizate pentru primul vaccin la nivel mondial destinat melanomului, scrie publicația poloneză Gazeta Wyborcza.

Acestea arată că o astfel de terapie reduce riscul de recidivă sau deces datorate melanomului cu 44% în comparație cu un alt tip de tratament inovator – imunoterapia.

Acest studiu este primul care folosește vaccinuri personalizate pentru a trata cancerul și arată faptul că combinarea tehnologiei ARNm cu imunoterapia oferă rezultate mai bune pentru pacienții cu melanom și, posibil, pentru alte tipuri de cancer.

Oncologii comentează că un vaccin ARNm împotriva melanomului ar putea reprezenta pentru pacienții cu cancer ceea ce a reprezentat penicilina pentru omenire. Va reprezenta o schimbare profundă și permanentă.

Exit mobile version