Site icon Editia de Dimineata

Viața și dezvoltarea adolescentului în era tehnologiei. Spectacolul “BRAINSTORM” se reîntoarce

Pe scena Teatrului “Metropolis” se va reîntoarce spectacolul “BRAINSTORM” în regia lui George Lepădatu.

Primele două reprezentații vor avea loc la data de 17, și respectiv 30 ianuarie, începând cu ora 19.00, în sala Centenar a teatrului.

Spectacolul își propune să dezvăluie privitorului toate procesele prin care tinerii zilelor noastre trec. Pentru a transmite mesajul într-o modalitate cât mai actuală și mai ușor de asimilat, au fost create numeroase focus grupuri în care s-a reușit conectarea cu adolescenții.

Piesa urmează rețeta unei vieți cotidiene.

Proiectul “BRAINSTORM” își propune montarea textului cu același nume, scris de Ned Glasier, Emily Lim și Company Three. Acesta are la bază un subiect de mare interes, atât pentru echipa spectacolului, cât și pentru public: viața și dezvoltarea adolescentului în era tehnologiei. La această temă se adaugă studiile neurologice, explicate pe înțelesul publicului larg, focusate pe dezvoltarea cognitivă a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani. Necesitatea cercetării acestor aspecte într-un mod artistic este cu atât mai acută acum, în plină pandemie, când adolescenții din România se confruntă atât cu propria lor confuzie, cât și cu cea a profesorilor sau a părinților, fiind la rândul ei agravată de lipsa de socializare.

Exit mobile version