Site icon Editia de Dimineata

Faci și altceva în timpul conferinței video? Un studiu certifică acest lucru

Un studiu realizat de Microsoft a constatat cât de des fac multitasking (mai multe lucruri în același timp) în timpul videoconferințelor cei care lucrează de acasă, mai ales atunci când grupul este mare și întâlnirea durează mult.

Dacă aveți tendința de a face mai multe sarcini în cadrul întâlnirilor video, nu sunteți singur. Un nou studiu realizat printre angajații de la Microsoft constată că oamenii fac multitasking mai frecvent în întâlniri mai mari și mai lungi și că multitasking-ul se întâmplă mult mai des în întâlnirile recurente decât în ​​timpul întâlnirilor improvizate. Întâlnirile organizate dimineața au rate mai mari de multitasking decât în ​​alte momente ale zilei, iar multitasking-ul are loc de șase ori mai des în întâlnirile video care durează mai mult de 80 de minute comparativ cu întâlnirile care durează 20 de minute sau mai puțin.

Cercetătorii de la Amazon, Microsoft și University College London au examinat jurnalele de e-mail din Outlook și activitatea de fișiere în cloud-ul OneDrive pentru aproape 100.000 de angajați Microsoft din SUA, pentru a avea o idee despre cât de des oamenii fac multitasking în întâlnirile video și de ce.

Studiul arată că multitasking-ul în timpul întâlnirilor virtuale este un mecanism de compensare mintală a faptului că sunt prea multe întâlniri virtuale.

Datele au fost colectate în perioada februarie – mai 2020. De fiecare dată când o persoană dintr-un apel video prin Microsoft Teams a trimis, a redirecționat sau a răspuns la un e-mail sau a editat un fișier sau o foaie de calcul salvată în OneCloud, acțiunea a fost înregistrată ca multitasking. Citirea e-mailurilor sau consultatea rețelelor sociale nu au putut fi detectate cu această metodologie. În 30 la sută dintre întâlniri, studiul a constatat că oamenii au făcut și altceva. Aproximativ 15% dintre respondenții jurnalului au declarat că multitasking-ul îi face mai productivi.

Unele acțiuni multitasking, cum ar fi luarea de notițe sau examinarea documentelor discutate, îi ajută pe oameni să rămână concentrați. Dar jurnalele au arătat, de asemenea, că oamenii făceau mișcare, jucau jocuri video și urmăreau videoclipuri cu pisici.

Oamenii au avut probleme cu întâlnirile cu mult înainte de Zoom sau de pandemie, dar rezultatele acestor studii par să indice că mai mulți oameni ar trebui să se întrebe dacă acea întâlnire video ar fi putut fi un simplu e-mail.

Exit mobile version