Site icon Editia de Dimineata

VIDEO Părintele Vasile Ioana despre credință: „În inima ta este totul”

Mai sunt doar câteva zile până la Paști, cea mai mare sărbătoare a creștinătății, iar în această perioadă încărcată de simbolistică, oamenii simt o nevoie profundă de spirtualitate, pace, liniște. Într-o lume plină de agitație și de probleme mărunte din ce în ce mai multe persoane se depărtează de adevărata credință și aleg în schimbul acesteia superficialitatea și lăcomia. Părintele Vasile Ioana de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” ne învață unde și cum să Îl căutăm pe Dumnezeu, dar și care sunt pașii de urmat înainte de a ne ruga Lui.

„Un miracol este că te trezești sănătos, dacă soția te iubește sau invers, deși nu meriți. Ce frumoasă e viața, dacă vezi frumosul!”– Părintele Vasile Ioana 

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro, Părintele Vasile Ioana de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” ne-a mai vorbit și despre faptul că miracolele există, dar că acestea sunt greșit înțelese în zilele noastre. El spune că deși oamenii nu fac nimic pentru visurile lor, aceștia își doresc să abiă parte de ajutor divin.

„Miracolele vin după ce tu faci maximul tău” – Părintele Vasile Ioana 

Una dintre primele povești pe care Părintele Vasile Ioana ni le-a împărtășit se referă la încercările fără rezultate a unui tânăr cuplu de a avea un copil. Atunci când tratamentele medicilor n-au dat roade, aceștia au căutat îndrumările părintelui. După o vizită la Sfântul Mormânt din Ierusalim și rugăciuni, visul tinerilor a devenit realitate.

„Ultimul miracol pe care pot să vi-l relatez, fără să dau nume și prenume, un tânăr de 41 de ani, și-a dorit foarte mult împreună cu soția sa să abibă copii. Doamna, medic, 38 de ani, au încercat tot felul de variante, in vitro, medici, absolut toate variantele, au epuizat tot și au ajuns în sfânta noastră biserică. L-am rugat să meargă cu mine la Ierusalim, așezarea lui pe Mormântul Sfânt și rugăciunea lui fierbinte către Dumnezeu a fost foarte puternică, ne-am rugat puternic. S-au întors acasă și acum ea este însărcinată în luna a cincea și este foarte fericită. Este un miracol la care sunt părtaș împreună cu acești tineri”, a menționat acesta.

Totodată, acesta a mai vorbit și despre starea de spirit pe care oamenii ar trebui să o aibă cu ocazia sărbătorilor care urmează: „Împreună pătimim, împreună suferim, împreună ne rugăm cu Iisus Hristos. Este cea mai dramatică săptămână din istoria umanității. Oamenii Îl ucid pe Dumnezeu! Ar trebui să reflectăm mai mult la asta. Domnul nostru Iisus Hristos a fost bătut, a fost pălmuit. El nu avea nici o vină, nu avea nici un păcat și totuși Dumnezeu, din iubire pentru lume S-a jertfit pentru noi oamenii”, a spus Părintele Vasile Ioana.

„Există un loc fizic miraculos unde poți să îți găsești credința ta. Acela este inima ta! În inima ta este totul.”– Părintele Vasile Ioana 

Multă lume își caută astăzi credința și nu știe unde să o găsească. Părintele Vasile Iona spune: „Vorbește puțin cu tine. Liniștește-te puți. Oprește zgomotul acestei lumi, zgomotul nebun al acestei lumi! Oprește-ți muzica din căști! Zgomotul prietenilor care te influențează. Oprește-te puțin din ritmul ăsta nebun al vieții și intră în tine, liniștește-te și vorbește puțin cu tine și acolo îl vei găsi pe Dumnezeu. (…) Dumnezeu este în noi!”.

Urmăriți în cele ce urmează un material video semnat Edițiadedimineață.ro.

Exit mobile version