Site icon Editia de Dimineata

Viitorul Dubaiului în următorii 50 de ani, deja stabilit! Guvernanții au semnat un angajament privind îmbunătățirea serviciilor oferite

Sursă Foto: viaromania.com

Pe măsură ce intrăm într-un nou deceniu, conducătorii din Emiratele Arabe Unite nu numai că așteaptă cu nerăbdare următorii zece ani, ci mai degrabă își fac planuri și stabilesc angajamente pentru următoarea jumătate de secol.

Șeicul Mohammed bin Rashid, vicepreședinte, prim-ministru și conducătorul din Dubai și-a prezentat direcția pe care Capitala Emiratelor o va urma în 2020, într-o scrisoare semnată pe care a publicat-o sâmbătă. Prin intermediul acesteia, șeicul a identificat 12 principii cheie pe care Dubai-ul trebuie să le urmeze cu strictețe, pentru a rămâne pe același trend ascendent a emiratului în anii următori și să consolideze transformarea sa, anunță TheNational.

Totodată, lista priorităților șeicului include și tragerea la răspundere a funcționarilor de rang înalt pentru a-și da seama de performanța lor și de a face eforturi pentru o mai bună guvernare și servicii eficiente.

În plus, Șeicul Mohammed a mai anunțat și lansarea Consiliului Dubai pentru atingerea acestor obiective în șase sectoare: economie, servicii pentru cetățeni, dezvoltare guvernamentală, infrastructură, justiție și securitate, sănătate și educație.

La conducerea Consiliului se va afla șeicul Mohammed, împreună cu cei doi fii ai săi șeicul Hamdan bin Mohammed, prințul coroanei din Dubai și șeicul Maktoum bin Mohammed, conducătorul adjunct al Dubai-ului. Acest model de distribuire a puterii reprezintă o oportunitate ăn plus pentru cei doi tineri lideri de a învăța cum se conduce schimbarea în emirat.

Mai mult decât atât, se pare că șeicul le va lăsa și fiilor săi oportunitatea de a lua decizii importante și le va permite să își spună punctul de vedere, contribuind cu idei noi și creative, beneficiind totodată și de supravegherea și experiența șeicului Mohammed, mai anunță TheNational.

Un alt aspect important al acestei directive este faptul că responsabilitatea și transparența vor fi în centrul inițiativelor guvernamentale din Dubai. Șefii departamentului guvernamental vor fi obligați să semneze un angajament pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

La finalul celor doi ani, cei care nu au reușit să își ducă până la capăt promisiunile vor fi eliberați din funcție. În plus, funcționarii de rang înalt vor fi nevoiți să își demonstreze angajamentul prin acțiuni și rezultate tangibile.

Potrivit TheNational, acesta nu este primul demers prin care șeicul Mohammed încearcă să recompenseze munca grea și să mustre neglijența în efortul de a promova meritocrația în Emiratele Unite. În luna septembrie a anului 2019, conducătorul Dubai-ului a anunțat primele și ultimele cinci centre de servicii guvernamentale ale națiunii, pe baza unei alte directive pe care a emis-o în luna iunie. Cele mai bune echipe au primit un bonus salarial de două luni, în timp ce managerii echipelor cu performanțe slabe au fost concediați.

Sursă Foto: viaromania.com

Exit mobile version