Site icon Editia de Dimineata

Vin vremuri grele pentru elvețieni! Posibil să rămână fără foie gras şi blănuri

Vin vremuri grele pentru elvețieni! Ei vor trebui să voteze în cadrul unui referendum pentru a se pronunţa asupra interzicerii importurilor de foie gras şi blănuri.

Toate acestea se întâmplă după ce o asociaţie de protecţie a animalelor a colectat numărul necesar de semnături pentru convocarea consultării.

Acea asociaţie, „Alianţa Animal Elveţian”, a strâns 106.448 de semnături împotriva importurilor de foie gras şi 116.140 de semnături împotriva importurilor de blănuri, peste pragul minim legal de 100.000 de semnături pentru convocarea unui referendum.

Background

Tehnica hrănirii păsărilor cu forţa pentru îngrăşarea ficatului este interzisă în Elveţia, nu sunt însă interzise şi importurile de produse obţinute prin această tehnică. Cu 200 de tone de foie gras importate în fiecare an, „Elveţia se poziţionează din nefericire printre principalii importatori ai acestui produs (…) În fiecare an, 400.000 de raţe şi 12.000 de gâşte sunt ucise pentru a răspunde doar cererii din ţara noastră”, argumentează asociaţia.

Referindu-se la propunerea privind interzicerea importurilor de blănuri, aceeaşi asociaţie menţionează că sunt sacrificate circa 1,5 milioane de animale pentru cele 350 de tone de blănuri importate anual de Elveţia.

Elveţia are un sistem de democraţie directă în care cetăţenii sunt chemaţi adesea la referendumuri pe teme diverse şi inedite, scrie Yahoo News.

Exit mobile version