Site icon Editia de Dimineata

Vineri, locuitorii din 65 de orașe vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri

Săptămâna Europeană a Mobilității va fi marcată în țara noastră printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe, intitulată „România schimbă PET-ul cu biletul”.

Vineri, pe 16 septembrie, locuitorii celor 65 de orașe vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a cinci deșeuri: PET-uri, doze sau sticle. Acestea vor putea fi duse de cetățeni la magazinele Kaufland, iar în schimbul lor vor primi un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun, informează Radio România Actualități.

Inițiativa aparține Asociației „Act for tomorrow”, în parteneriat cu Ministerul Mediului, în cadrul programului național „Vinerea verde”. Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor, care vor fi ulterior transformate în noi resurse.

Săptămâna europeană a mobilităţii este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană, potrivit site-ului ec.europa.eu.

Sursa foto: Radio România Actualități

Exit mobile version