Site icon Editia de Dimineata

VOXA are o nouă idee de zile mari. Teatru Radiofonic, „Fonoteca de Aur” și „Noapte bună, copii!”  ajung acum la noile generații

Voxa, liderul aplicațiilor de streaming pentru audiobook-uri și e-book-uri din România, aduce peste 30 de înregistrări cu spectacole din repertoriul Teatrului Radiofonic în format digital, sub inițiativa „Călătorește în timp cu viteza sunetului”

Proiectul își propune să diversifice catalogul de audiobook-uri în limba română cu povești și formate cu o deosebită însemnătate pentru cultura locală. Astfel, Voxa îmbrățișează o componentă importantă din patrimoniul României și devine curator al amintirilor ce fac parte din identitatea românilor.

Titluri celebre

Colecția lansată pe Voxa aduce în prim-plan transpuneri sonore ale unor titluri celebre din literatura națională, atât teatru, cât și proză și poezie dramatizate radiofonic. Spectacolele de teatru sunt înregistrate în anii ‘50, ani în care actori importanți ai teatrului românesc s-au aflat la microfonul radioului și au realizat interpretări remarcabile.

„Prin teatrul radiofonic, ne întoarcem în timp pentru a înțelege valorile de la care am plecat și cultura care ne definește în prezent, precum și pentru a descoperi comori ale societații noastre. Cu acest proiect ne dorim să oferim ascultătorilor aplicației Voxa o experiență care să îi ajute să se reconecteze cu emoția poveștilor ascultate, o invitație de a da frâu liber imaginației ca în copilărie”, a declarat Alex Stănculescu, COO Voxa.

Ce spectacole ascultăm?

Selecția disponibilă pe Voxa include unele dintre cele mai iubite versiuni radiofonice ale pieselor de teatru „O scrisoare pierdută”, „D’ale Carnavalului” sau „O Noapte Furtunoasă”, puse în scenă sub îndrumarea regizorului Sică Alexandrescu și aduse la viață de actori printre care se numără și Radu Beligan, Grigore Vasiliu Birlic, Elvira Godeanu sau Alexandru Giugaru.

Alături de acestea, pe Voxa vor fi disponibile și „Fonoteca de Aur”, dar și mult iubita emisiune „Noapte bună, copii!”.

„Fonoteca de Aur” și-a propus valorificarea culturii locale sub forma unui „Muzeu sonor al culturii românești”, iar printre înregistrările disponibile pe Voxa se numără și poezii clasice de Tudor Arghezi (în lectura autorului) și Mihai Eminescu.

Emisiunea emblematică „Noapte bună, copii!” a fost realizată de-a lungul timpului de inegalabilul om de radio Mihai Jemăneanu, promotor şi adaptator al literaturii universale pentru cei tineri (el însuşi, autor de proză pentru copii). Cei care își doresc să călătorească în timp cu „Noapte bună, copii!”, pot asculta pe Voxa o selecție de 15 titluri din îndrăgita emisiune, în interpretarea unor voci precum Octavian Cotescu, Forry Eterle sau Ruxandra Sireteanu.

 

 

 

Exit mobile version