Editia de Dimineata

Vrei 100 de dolari? Vaccinează-te!

Râdeam noi zilele trecute că atunci când campania de vaccinare va fi în impas va trebui adăugat un bonus – o pizza, o bere, ceva mititei – să simtă omul că e belșug și s-a vaccinat (moka).

Numai că americanii chiar au trecut la fapte!

Virginia de Vest, un stat federal american, va oferi rezidenţilor săi cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani obligaţiuni în valoare de 100 de dolari pentru a-i motiva să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19, informează  BBC.

Copiii din zilele noastre probabil că nu îşi dau seama cât de importanţi sunt în oprirea acestei pandemii„, a declarat guvernatorul local Jim Justice.

Virginia de Vest se află printre statele federale americane cu cele mai mari rate de vaccinare, dar campania sa de imunizare a încetinit în ultimele săptămâni.

Există îngrijorări legate în special de faptul că rezidenţii tineri ar putea fi mai reticenţi în privinţa vaccinării.

Prin acordarea acestui stimulent de stat, persoanele din grupa de vârstă menţionată care acceptă să se vaccineze vor putea să încaseze suma de 100 de dolari, plus dobânda aferentă, la o dată ulterioară. De asemenea, stimulentul va fi oferit oricărei persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani care s-a vaccinat deja împotriva COVID-19.

Sursa foto: unsplash.com

Citeste si:

Centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției. Se deschide joi. Nu este nevoie de programare

Exit mobile version