Site icon Editia de Dimineata

Vrei să ajungi la munte? Ce trebuie să știi despre tranzitarea prin localități carantinate – Otopeni , Mogoșoaia etc

De sâmbătă seara mai multe localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină. Să vedem ce se întâmplă dacă nu ai treabă acolo, dar trebuie doar să le tranzitezi. Ce trebuie să știi despre tranzitarea prin localități carantinate.

Poate vrei să mergi la munte. Sau la Ploiești. La Buftea sau să ieși din București spre Oltenița.

Începând de sâmbătă seara, localităţile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni au intrat în carantină zonală.

Restricțiile începute astăzi ar trebui să rămână în vigoare în următoarele 14 zile.

Măsura de carantinare înseamnă că atât localnicii, cât şi cei care vizitează aceste localităţi trebuie să respecte o serie de reguli. Atenție, aceste lucruri sunt valabile și dacă doar tranzitezi localitatea respectivă.

După caz, șoferii trebuie să prezinte declaraţie pe proprie răspundere (descarcă de AICI) sau adeverinţă de angajator (descarcă de AICI).

Ce trebuie să știi despre tranzitarea prin localități carantinate

Atenţie: regulile care se aplică în perioada carantinei zonale diferă de la o localitate la alta! De exemplu, în Otopeni nu va fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru tranzitare, spre deosebire de celelalte localităţi. Oficial nu există un model pentru declarațiile pe proprie răspundere pentru tranzitare, dar mai jos vă oferim un model orientativ.

Este bine să ocoliți localitățile carantinate, dacă aveți pe unde. De exemplu, dacă vreți să ajungeți la munte vă recomandăm autostrada A3, unde nu există restricții.

Dacă nu se poate altfel, va trebui de la început să vă faceți un traseu precis, pentru a putea ști ce declarații aveți nevoie, în funcție de localitățile prin care treceți.

Măsurile au fost publicate pe site-ul Prefecturii Ilfov şi le puteţi găsi şi în lista de mai jos.

Pentru OTOPENI descarcă AICI

Pentru CORBEANCA descarcă AICI

Pentru MĂGURELE descarcă AICI

Pentru POPEȘTI LEORDENI descarcă AICI

Pentru MOGOȘOAIA descarcă AICI

Exit mobile version