Site icon Editia de Dimineata

Vrei să iei acasă nisip și scoici? 3.000 de euro amendă

Câteodată suvenirele care par gratuite sunt mai scumpe decât ai crede. În Sardinia, de exemplu, dacă decizi să iei acasă ceva scoici sau nisip de pe plajă, te poți pomeni cu dublarea prețului sejurului…

Zeci de oameni au primit amenzi de până la 3.000 de euro pentru că au luat nisip şi scoici de pe plajele din Sardinia, scrie HotNews.

Autorităţile italiene au anunţat că 41 de persoane au furat în total aproximativ 100 de kilograme de nisip şi scoici de pe plaje.

Potrivit bbc.com, în Sardinia este strict interzis să se ia nisip de pe plaje, comercializarea nisipului, pietrelor şi scoicilor de pe plaje devenind ilegală în 2017.

Amenzile pentru încălcarea acestei legi sunt dure, însă de mai mulţi ani localnicii se plâng că celebrul nisip alb este furat. Turiştii, în mare parte veniţi din afara Italiei, dar şi unii italieni pun nisipul în sticle pentru a-l păstra ca amintire sau a-l vinde online.

Autorităţile din Sardinia, care anchetează furtul de nisip şi scoici, au monitorizat aeroporturile şi porturile, dar şi site-urile pe care s-ar putea vinde ilegal nisipul.

Cel mai cunoscut caz este de acum doi ani.

În 2019, un cuplu de francezi care vizita Sardinia a fost prins cu 40 de kilograme de nisip în maşină. Cei doi au spus că au vrut să ducă nisipul acasă ca suvenir şi că nu şi-au dat seama că au comis o ilegalitate.

Exit mobile version