Site icon Editia de Dimineata

Vrei să îi dai lui Putin datele tale? Uite cam cât de idiot trebuie să fii…

A fost emis un avertisment cu privire la o nouă aplicație populară de editare a fotografiilor, despre care se spune că ar fi „trimis datele oamenilor în Rusia “, scrie Mancester Evening News. Cea mai recentă tendință constă în faptul că utilizatorii își actualizează poza de profil cu o imagine desenată manual pe care aplicația, numită New Profile Pic, a editat-o gratuit pentru ei de către o inteligență artificială.

Aplicația folosește tehnologia de recunoaștere facială pentru a găsi trăsăturile cheie pe o imagine a feței dumneavoastră încărcată pe servere și apoi creează o versiune editată cu chipul dumneavoastră, care poate fi partajată online.

Cu toate acestea, mulți dintre sutele de mii de utilizatori Facebook care au folosit deja aplicația nu știu că, făcând acest lucru, informațiile lor sunt trimise către o companie înregistrată la Moscova, relatează Wales Online.

Sediul la Moscova

Mail Online spune că firma din spatele aplicației, Linerock Investments, are sediul lângă Ministerul rus al Apărării, la cinci kilometri de Piața Roșie. Potrivit bazei de date Offshore Leaks a Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație, Linerock este înregistrată la Moscova și are un director rus.

Jake Moore, consilier global de securitate cibernetică, ESET Internet Security, a declarat pentru MailOnline: „Această aplicație este probabil o modalitate de a capta fețele oamenilor la rezoluție înaltă și aș ține sub rezervă orice aplicație care dorește această cantitate de date, mai ales una care este în mare parte inedită și care are sediul într-o altă țară”.

Aplicația New Profile Pic, care a fost lansată în luna mai, poate fi descărcată pe telefonul mobil și permite trimiterea de date, inclusiv locația dvs. și accesul la alte imagini de pe rețelele de socializare din fluxurile de știri.

Exit mobile version