Site icon Editia de Dimineata

Vrei să trăiești ca-n filme? Ca-n filmele istorice. Insulele scoțiene oferă 50.000 de lire sterline noilor veniți

Insulele din Marea Britanie oferă 50.000 de lire sterline bani de bun venit familiilor care se mută acolo, în încercarea de a spori populația.

Primele dintre aceste bonusuri urmează să fie înmânate în câteva săptămâni, în urma unei consultări a guvernului scoțian.

Guvernul scoțian a declarat că intenționează să ofere 100 de bonusuri cu un cost de 5 milioane de lire sterline – primele urmând să fie oferite „în vară”.

Alasdair Allan, deputat SNP pentru Insulele de Vest, a declarat pentru The Times: „Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice putem face pentru a inversa tendințele de depopulare ar trebui încurajat. Aceste obligațiuni îi vor sprijini pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și să își organizeze viața aici pe termen lung”, scrie LADBible.

Noile obligațiuni fac parte din Planurile naționale pentru insule ale guvernului, care au ca scop abordarea problemei de lungă durată a depopulării în numeroase comunități insulare.

Unii numesc asta MITĂ

Cu toate acestea, nu toată lumea este convinsă de această idee – liberal-democratul Liam McArthur a îndemnat guvernul să folosească banii pentru măsuri care ar aduce beneficii comunităților în ansamblu.

El a declarat pentru agenția de știri: „Obligația propusă pentru insule va aduce beneficii doar unei mici minorități. De asemenea, are potențialul de a deschide diviziuni în loc să abordeze cauzele profunde ale depopulării comunităților insulare.”

„Conexiunile slabe de transport, banda largă la Internet inexistentă și locuințele inaccesibile sunt doar câțiva dintre factorii care frânează prosperitatea economică. În loc să ofere mită unor persoane, miniștrii scoțieni ar trebui, în schimb, să se angajeze să investească în proiecte care să aducă beneficii comunităților insulare în ansamblu.”

Uisdean Robertson, președintele comitetului pentru transport și infrastructură al consiliului din Western Isles, a declarat că noul program a atras interesul multor persoane, chiar din America de Sud, dar a precizat că este nevoie de „tineri cu familii” care să aibă „o anumită legătură cu insula” pe care vor să locuiască, nu de oricine care crede că ar fi o modalitate ușoară de a pune mâna pe 50.000 de lire sterline.

 

Exit mobile version