Site icon Editia de Dimineata

Vrei un loc de muncă? Iată care sunt cele mai căutate joburi din România

sursa: sfin.ro

Cel mai mare site de anunțuri din România, OLX a lansat recent Indexul locurilor de muncă, o analiză care va oferi un diagnostic, în timp real, al dinamicii pieţei muncii din România.

„Şoferi – servicii auto- curierat” este categoria cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la secţiunea OLX Locuri de muncă. Nevoia mare de personal în acest domeniu a fost constantă în ultimul an şi jumătate, având în vedere că în aproape toate lunile această categorie a adunat cele mai multe anunţuri de angajare de pe OLX, cu excepţia lunii ianuarie 2017.

Oferta generoasă de locuri de muncă din categoria ”şoferi – servicii auto – curierat” se reflectă şi în numărul mare de aplicanţi pentru această secţiune, acesta fiind domeniul cu cei mai mulţi candidaţi atât în prima jumătate a anului 2017, cât şi în primul semestru din 2018, arată datele centralizate de OLX, arată sondajul.

Pe locul doi în topul celor mai populare categorii de locuri de muncă scoase la concurs de către angajatori pe OLX s-a aflat ”ingineri-meseriaşi-constructori”. “Munca în străinătate” şi „personal hotelier – restaurant” sunt alte două categorii cu un număr semnificativ de anunţuri, urmate de secţiunile „bone-menajere” şi „casieri- lucrători comerciali”. Creşterea salariului este cea mai importantă motivaţie pentru schimbarea locului de muncă, arată realizatorii sondajului OLX.

Bonele reușesc să se angajeze, în medie, în mai puțin de 12 zile, în timp ce lucrătorii comerciali își găsesc de muncă în 15 zile.

OLX Locuri de muncă reuneşte peste 25.000 de companii care angajează lunar prin OLX cu peste 120.000 de candidaţi unici care, împreună, generează peste 1.2 milioane de interacţiuni în fiecare lună.

Exit mobile version