Site icon Editia de Dimineata

VREMEA a luat-o razna. La MADRID se schiază, la ATENA se face plajă

În România, deși s-au anunțat ninsori, acestea au fost mai mult simbolice. Cu toate acestea VREMEA a luat-o razna peste tot în Europa. La MADRID se schiază, la ATENA se face plajă.

Despre situația bizară din capitala Spaniei, am scris deja. În regiunea Madridului a nins abundent, iar salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în maşini, în timp ce pe Gran Via, o arteră pe care de obicei traficul este intens, locuitorii au ieşit să schieze sau s-au bătut cu bulgări de zăpadă.

Între 20 şi 30 de centimetri de zăpadă s-au depus în Capitală, aceasta fiind cea mai abundentă ninsoare înregistrată după anul 1971.

Vremea ca-n povești, datorată furtunii Filomena, posibil să nu țină foarte mult, au avertizat meteorologii.

Conform unui reprezentant al Agenţiei Naţionale de Metereologie (Aemet), Julian Morcillo, valorile de temperatură ar putea să scadă până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare, provocând formarea unui strat de gheaţă care ar putea deveni periculoasă.

VREMEA a luat-o razna. Cele mai ridicate temperaturi din ultimii 50 de ani

În Grecia, însă, lucrurile sunt pe dos.

Un val de căldură cu maxime de 28 de grade Celsius i-a determinat pe greci duminică să treacă peste restricţii şi să iasă în număr mare la plajă sau în parcuri.

Potrivit Observatorului naţional de la Atena, temperatura la Chania, pe insula meridională Creta, a atins 28,3 grade C în jurul prânzului, una dintre temperaturile cele mai ridicate în ianuarie în ultimii 50 de ani.

Temperaturile obişnuite în această perioadă a anului în Grecia sunt de circa 15 grade C.

La Atena, unde termometrele au atins 22 de grade C, oamenii au ieşit la plajă, în pieţele şi parcurile Capitalei.

Poliţia a supravegheat situaţia pentru a încerca să evite formarea de grupuri cu multe persoane. Poliţişti echipaţi cu portavoce le-au reamintit oamenilor să respecte distanţa socială şi le-au dat amenzi celor care nu purtau mască.

Exit mobile version