Site icon Editia de Dimineata

Warner Bros. nu mai lansează „Batgirl”, deși filmul era ca și terminat

Decizie inexplicabilă a studioului american care a decis să nu mai lanseze un film ca și terminat, mult așteptat pe piață.

​Superproducţia DC Comics „Batgirl”, cu cântăreața și actrița americană Leslie Grace în rol principal, nu va mai apărea nici în cinematografe nici pe platformele de streaming, un caz unic în istoria blockbusterelor, relatează revista Variety.

Proietul, cu un buget de 90 de milioane de dolari, care a fost realizat de Adil El Arbi şi Bilall Fallah („Bad Boys 3”, „Ms. Marvel”), a fost aprobat în 2021 şi trebuia să fie difuzat anul acesta pe HBO Max.

De altfel, „Batgirl” fusese făcut special pentru streaming, în speranţa de a atrage abonaţi pe HBO Max. El a fost vârful de lance al unei strategii menite să aducă universul DC în televiziune (sunt planificate mai multe seriale inspirate de „The Batman”).

Foarte aşteptat de fanii DC Comics, „Batgirl” urma să aducă în ecran pentru prima oară aventurile acestei supereroine.

Decizia este cu atât mai dezamăgitoare întrucât alături de Leslie Grace au jucat Brendan Fraser în rolul antagonistului Firefly şi Michael Keaton care a revenit în costumul lui Batman.

Regizorii: “Suntem șocați”

Regizorii filmului Batgirl s-au declarat şocaţi de decizia studioului. „Suntem trişti şi şocaţi de veste. Nu ne vine să credem”, au declarat Adil El Arbi şi Bilall Fallah pe Instagram.

„În calitate de regizori, este esenţial ca munca noastră să fie arătată publicului şi, chiar dacă filmul nu era terminat, am fi vrut ca fanii din toată lumea să-l poată vedea şi înţelege”, au adăugat cei doi belgieni.

„A fost un privilegiu şi o onoare să faci parte din (universul cinematografic DC), chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Batgirl pentru totdeauna”, au conchis ei.

Motivație

Această schimbare de strategie este legată de plecarea fostului CEO al WarnerMedia, Jason Kilar, şi de implicarea înlocuitorului său, David Zaslav, care doreşte să concentreze activităţile studioului către zona de cinematografe.

Un alt film – de asemenea aproape terminat – a fost o victimă colaterală a acestei noi strategii. Este vorba de desenul animat „Scoob!: Holiday Haunt”, o continuare a lui „Scoob!” (2020).

Warner Bros. plănuia să producă filme destinate a fi lansate direct pe platforma HBO Max. Dar, această alegere, justificată în parte de necesitatea de a ocoli cinematografele în plină pandemie de Covid-19, nu a fost unanimă şi studiourile par să fi dat înapoi după fuziunea cu Discovery.

Batgirl ar fi fost considerat prea scump pentru o industrie de streaming care strânge cureaua, dar nu suficient de spectaculoasă pentru marele ecran, condamnându-l să fie retras, potrivit specialiştilor din sector citaţi de Variety.

Alte surse au declarat pentru Variety că decizia de a retrage Batgirl nu are legătură cu calitatea filmului.

Decizii stranii

Decizia studioului a uimit Hollywood-ul, unde specialiştii din industrie au asigurat că o astfel de anulare este fără precedent pentru o lucrare aproape terminată – şi care a costat atât de mulţi bani, 90 de milioane de dolari.

Aceasta nu este prima decizie stranie luată de conducerea noului conglomerat media Warner Bros. Discovery, rezultat în urma fuziunii din luna aprilie a companiilor-mamă care dețin Discovery și HBO Max.

Luna trecută HBO Max a decis să șteargă de pe platforma sa o parte semnificativă a conţinutului original produs în Europa, inclusiv în România.

Pe lângă țara noastră au fost vizate de măsură ţările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), Europa Centrală, Ţările de Jos şi Turcia.

 

 

Exit mobile version