Site icon Editia de Dimineata

Wizz Air închide baza din Bacău, pentru că e nerentabilă

Compania aeriană Wizz Air îşi va închide marţi baza din Bacău şi va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-şi capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată, a anunţat marţi compania, informează ziaruldebacau.ro.

Wizz Air va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând rutele către Londra Luton şi Milano Malpensa. Angajaţilor afectaţi de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunităţi în alte zone ale reţelei Wizz Air”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Wizz Air a anunţat „ajustarea reţelei şi planuri de optimizare a pieţei în ceea ce priveşte operaţiunile sale din România, pentru a reflecta contextul economic în schimbare, care nu a permis operarea bazei într-un mod viabil”.

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană şi-a extins constant operaţiunile, transportând aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale cu tarif redus către şi dinspre Bacău.

„Wizz Air rămâne angajată dezvoltării pe termen lung pe piaţa românească, creând sute de locuri de muncă suplimentare atât în cadrul companiei aeriene, cât şi în industriile asociate, stimulând creşterea sectoarelor turismului şi ospitalităţii din România”, se mai precizează în comunicat.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului, susține compania.

Compania Wizz Air a inaugurat, în decembrie, o nouă bază operaţională la Aeroportul ”Ştefan cel Mare” din Suceava, de unde va desfăşura în următoarea perioadă zboruri către opt destinaţii externe.

Exit mobile version