Site icon Editia de Dimineata

YVY – o afacere românească de familie, veche de peste patru decenii

Geanta a reprezentat dintotdeauna cel mai important accesoriu, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Astfel, din dorința de a oferi calitate și totodată din pasiunea pentru această meserie nobilă, compania YVY a reușit să se dezvolte de-a lungul timpului, devenind chiar un brand românesc de mare încredere.

De asemenea, YVY ocupă unul din locurile fruntașe în ceea ce privește calitatea, finețea și atenția către detalii a genților din piele. Compania lucrează cu cei mai iscusiți meșteri din domeniu, iar pielea naturală de bovină din care este creată o geantă YVY provine de la cei mai importanți furnizori din Italia.

„YVY reprezintă istoria vieții mele. Mi-am dezvoltat pasiunea și iubirea față de marochinărie, încă de când eram mică și asta pentru că am lucrat alături de părinții mei. Ulterior, cu trecerea anilor și muncind cot la cot cu ei, cu toții am ajuns la concluzia că eu ar trebui să duc brandul și compania mai departe. Am ajuns să conduc acest business acum câțiva ani și mă simt mândră și onorantă să țin frâiele acestui imperiu. Țin la seriozitate, calitate și sunt atentă chiar și la cel mai mic detaliu. YVY reprezintă: familie, iubire, părinți, pasiune și multă dăruire.” – a declarat Ioana Ionescu, General Manager YVY.

Începuturi și colaborări

Ioana Ionescu: Povestea YVY a început în anul 1969 dintr-o dragoste profundă pentru genți și continuă să crească și să se dezvolte frumos. În fiecare an YVY lansează colecții în colaborare cu influenceri de top din online-ul românesc precum: Albertina Ionescu, Ana Morodan, Carmen Negoiță. În anul 2014 brandul YVY s-a făcut remarcat prin acel concept unic de SMARTBAG, care presupune adăugarea unui sistem de încărcare a gadgetului preferat în interiorul fiecărei poșete. Fiecare produs YVY poate fi personalizat prin alegerea nuanței pielii, texturii, feroneriei, dar și prin ștanțarea inițialelor sau scrierea unui mesaj pe o plăcuță metalică.

Conceptul de bază a colecțiilor YVY

YVY nu înseamnă numai reclame și vânzare, scopul nostru este de a oferi clienților o experiență unică, o poveste, mai degrabă pe care să o trăiască și să le lase satisfacția alegerii bine făcute, atunci când este vorba de un brand românesc. Ne dorim să cultivăm relații de continuitate cu clienți, care să-și dorească să revină la YVY cu drag și fără ezitări.

Femeile YVY sunt puternice, independente, jucăușe, boyish, știu să râdă și să plângă cu lacrimi de fericire, iar geanta aleasă le complimentează perfect personalitatea.

Procesul de creare a unei genți YVY

Întregul proces este unul îndelungat și complex. Pentru început este selectată cu atenție pielea din care va fi lucrat produsul apoi aceasta este croită, se croiește și căptușeala. În următoarea etapă pielea se subțiază/egalizează, după care intră la vopsit. După ce se usucă părțile componente ale „viitoarei” genți sunt montate manual și întărite prin coasere, după care urmează procesul de fixare a accesoriilor în dependență de complexitatea modelului lucrat. Sunt necesare 8 ore de muncă și multă concentrare, pentru o geantă lucrată la standardele cu care am obișnuit clienții de-a lungul anilor.

Ce alte produse realizați în afară de genți?

Lucrăm tot felul de accesorii: brelocuri, curele, portofele, port carduri, port pașaport. Din anul trecut am extins colecția de accesorii cu extra stripuri în forme geometrice și cele ornamentate cu flori în relief. Extra stripurile sunt acele mânere decorative care conferă un suflu stylish, fancy oricărei genți.

Produsele sunt 100 % românești?

Din păcate în Romania nu se produc materiale premium ceea ce ne îndreaptă către achiziții externe a pielii și a accesoriilor, însă creația modelelor și producția sunt 100% făcute în țară.

Descrieți un produs preferat

Când spui YVY te gândești în primul rând la Cinderella, cartea de vizită, top sellerul brandului. O geantă de dimensiuni medii, foarte bine compartimentă și încăpătoare. Modelul este unul versatil, pentru că poate fi purtat atât la birou cât și la o plimbare lejeră în parc sau seara la un film cu prietenii. E o geantă cu personalitate potrivită oricărei vârste.

Ce doriți să aduceți nou în compania dumneavoastră?

Inteționăm să producem încălțăminte din piele, sută la sută made în România. Sperăm să dăm curs acestui proiect de pe hârtie în practică într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Cum vă pot găsi oamenii care vor să cunoască mai bine acest brand românesc?

Compania YVY Bags poate fi urmărită atât pe pagina de facebook: YVY, cât și pe instagram: yvy.official sau accesând magazinul online www.yvy.ro

Je suis YVY, la fee urbaine!

Exit mobile version