Site icon Editia de Dimineata

Un zbor Miami-Londra a făcut drum întors pentru un refuz de a purta mască

La bord nu erau decât 129 de pasageri și 14 membri ai echipajului. Unul s-a trezit că vrea să fie zmeu. Și zmeii zboară cu avionul, nu? Ei bine, uite că nu. Că avionul poate să facă și cale-ntoarsă din cauza zmeilor.

Un avion al companiei American Airlines care zbura de la Miami (Statele Unite) spre Londra (Marea Britanie) a făcut drum întors joi la jumătatea distanţei, după ce o pasageră a refuzat să poarte mască. Anunțul a fost făcut chiar de compania aeriană, într-un comunicat, relatează agerpres.ro.

Boeingul 777 a fost întâmpinat la întoarcerea în Florida de poliţia din Miami.

La rândul său, American Airlines a precizat că pasagera implicată în acest incident a fost trecută pe „lista internă de refuz” a companiei, „în aşteptarea unei anchete mai aprofundate”.

Autoritatea de reglementare a aviaţiei civile din SUA (FAA) a declarat în ianuarie 2021 o politică de toleranţă zero pentru pasagerii care refuză să poarte mască, în contextul în care echipajele de zbor ale companiilor aeriene s-au confruntat cu un număr masiv de cazuri raportate de violenţă verbală sau vătămare fizică din partea persoanelor care refuză să respecte această obligaţie.

Exit mobile version