Site icon Editia de Dimineata

Zeci de cazuri de variolă a maimuţei depistate în Europa şi America de Nord

La începutul luni mai, în Europa şi în America de Nord au fost depistate zeci de cazuri suspecte sau confirmate de variola maimuţei.

Marea Britanie, care are primul caz semnalat, depistat din 6 mai, a indicat într-un comunicat, miercuri seară, că a indentificat alte două, ceea ce duce bilanţul la un număr de nouă persoane infectate în total.

Aceste ultime cazuri, precum şi raportări de cazuri în diverse ţări europene, confirmă ceea ce ne temeam iniţial, că poate exista transmitere a variolei maimuţelor în comunităţile noastre”, a explicat dr. Susan Hopkins, principalul consilier medical al UKHSA.

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot apărea erupţii cutanate, adesea pe faţă, şi se răspândesc în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale.

Nu există tratament pentru variola de maimuţă care se transmite prin contact cu o persoană bolnavă sau prin fluidele sale corporale, între care saliva. Această infecţie virală se vindecă singură.

Observăm transmitere în rândul bărbaţilor care fac sex cu bărbaţi, care reprezintă informaţii noi pe care trebuie să le studiem în mod corespunzător pentru a înţelege mai bine dinamica transmiterii„, a declarat Ibrahima Socé Fall, director general adjunct al OMS de la Departamentul de intervenţie în situaţii de urgenţă, Geneva, potrivit news.ro.

Dar „oricine, indiferent de orientarea sexuală, poate răspândi variola maimuţei„, a subliniat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), principala agenţie sanitară federală a ţării.

sursa foto: playtech.ro

Exit mobile version