Site icon Editia de Dimineata

Zelenski e dispus să vorbească la telefon cu Putin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a luat din nou cuvântul la Forumul Economic Mondial de la Davos. Potrivit The Guardian, acesta a declarat în fața audienței că este dispus să vorbească doar direct cu Vladimir Putin și nu prin intermediari.

El a adăugat că, dacă președintele rus „înțelege realitatea”, există posibilitatea de a găsi o cale diplomatică de ieșire din conflict.

Președintele ucrainean a declarat că Moscova ar trebui să își retragă trupele înapoi la liniile existente înainte ca Rusia să înceapă invazia pe 24 februarie.

„Acesta ar putea fi un prim pas spre discuții”, a spus el, adăugând că Rusia a jucat cu timpul în discuțiile sale cu Ucraina.

Ieri, un aliat apropiat al lui Putin, Dmitri Medvedev, a declarat că orice pace ar trebui să recunoască faptul că deciziile „finale” au fost deja luate cu privire la viitorul regiunilor separatiste Donețk și Luhansk și că orice acord de pace care sugerează că Rusia ar trebui să se retragă din Crimeea va fi tratat ca o amenințare de război.

Exit mobile version