Site icon Editia de Dimineata

Zelenski face apel la ucrainenii din orașele ocupate să continue rezistența. „Să alungăm acest rău”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a făcut un apel sâmbătă seară la populația civilă din orașele ucrainene ocupate de ruși să continue rezistența.

Apelul lui Zelenski vine după ce sâmbătă și în Herson și în Melitopol, două din orașele de la nord de Crimeea ocupate de ruși, numeroși ucraineni au ieșit în stradă, s-au pus în fața blindatelor și s-au opus militarilor ruși care au tras focuri de avertisment.

În noul său discurs, Zelenski a lăudat civilii pentru că au rezistat ocupației ruse, relatează tv8.md.

„Fiecare metru din pământul nostru ucrainean câștigat prin proteste și umilire a ocupanților este un pas înainte, spre victorie”, a spus Volodimir Zelenski.

„Trebuie să ieșim în stradă, trebuie să luptăm, de fiecare dată când există oportunitatea. Trebuie să ieșim și să alungăm acest rău din orașele noastre pentru a nu face un nou Lukansk sau un nou Donețk, în care viața normală este pur și simplu imposibilă”, a mai spus președintele ucrainean.

Sâmbătă, numeroși ucraineni din Herson au ieșit în stradă și au protestat față de ocupanții ruși, punându-se chiar și în fața tancurilor și blindatelor rusești, unii întinzându-se pe jos în fața convoaielor rusești.

 

 

Exit mobile version