Site icon Editia de Dimineata

”Zestrea minerală a României” a fost expusă la Arad

Expoziția itinerantă „Zestrea minerală a României” a ajuns la Arad. Expoziția cuprinde un număr mare de minerale din colecțiile muzeale din România.

La vernisaj au fost prezenți specialiștii Muzeului de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare.

„Mineralele sunt substanțe natural solide, mai rar fluide, cu formă proprie cristalizată, alcătuite din unul sau mai multe elemente chimice care intră în componența rocilor și a minereurilor. Având în vedere frumusețea și diversitatea acestora, muzeul arădean propune publicului vizitator o expoziție care să scoată în evidență cele enunțate anterior”, spun organizatorii expoziției „Zestrea minerală a României”.

În cadrul expoziției de la Arad vor fi expuse un număr de 122 de eșantioane mineralogice alese pe criterii științifice, muzeografice, eșantioane mineralogice care provin de pe teritoriul României și fac parte din colecțiile mai multor instituții de profil din țară, scrie Aradon.

Fotografiile și informațiile științifice, dar și etichetele aferente exponatelor, care conțin elemente legate de localizarea pieselor în ansamblul expunerii, vor completa imaginea geologică și mineralogică a expoziției, în vederea unei bune informări a publicului.

Expoziția va fi deschisă la Complexul Muzeal Arad / Muzeul de Științe ale Naturii (Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor), în perioada 10 februarie – 24 mai 2023.

Exit mobile version