Editia de Dimineata

Animest 2020: Zilele animației poloneze

În acest an, spectatorii de la Anim’est vor avea ocazia de a cunoaște mai bine animația poloneză. În parteneriat cu Asociația Producătorilor de Animație din Polonia, festivalul prezintă o selecție de scurtmetraje clasice și moderne, în cadrul proiectului Zilele animației poloneze, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de independență și 70 de ani de istorie a filmului polonez de animație.

Puteți viziona online filme experimentale regizate de Jan Lenica, Witold Giersz și Julian Antonisz, dar și scurtmetraje recent premiate precum „Pussy”, „Danny Boy”, „Hippos”. Toate filmele pot fi vizionate gratis (cu subtitluri în engleză) pe site-ul www.PolishAnimationDays.pl între 11 și 15 noiembrie. Proiectul Zilele animației poloneze este cofinanțat prin programul multianual NIEPODLEGŁA pentru 2017-2022, ca parte a programul de granturi „Cultural Bridges” al Institutului Adam Mickiewicz.

Festival exclusiv online

Ajuns la ediția a XV-a, Festivalul internațional de Film de Animație Anim’est se desfășoară online, în perioada 9-15 noiembrie. Pentru prima dată în istoria evenimentului, filmele incluse în selecția oficială vor putea fi urmărite din întreaga țară, prin intermediul noii versiuni a platformei Animest.ro. O amplă selecție de peste 380 filme este prezentată publicului la această ediție.

Filmele incluse în competiția Anim’est explorează noi teritorii, reconfirmând puterea animației de a da viață celor mai profunde aspecte ale realității. Cele cinci titluri care vor concura în acest an pentru Premiul Anim’est pentru cel mai bun lungmetraj de animație vor putea fi urmărite online din întreaga țară. Prima ediție online a festivalului va aduce în casele iubitorilor de film de animație și 46 dintre cele mai bune scurtmetraje ale anului, dar și 37 de abordări curajoase incluse în competiția Student Film.

Proiecțiile Anim’est pot fi urmărite pe platforma Cinema Virtual. Un Festival Pass costă 100 lei și permite vizionarea tuturor proiecțiilor incluse în programul festivalului.

Proiecțiile din cadrul festivalului Animest pot fi urmărite doar de pe teritoriul României. Proiecțiile vor respecta programul afișat și vor putea fi urmărite în maximum 4 ore de la ora afișată.

Exit mobile version