Site icon Editia de Dimineata

„Zilele Filmului – Memoria Holocaustului”, la MȚR (27-29 ianuarie)

Documentare și producții artistice internaționale vor fi difuzate la Cinema Muzeul Țăranului, în perioada 27-29 ianuarie 2022, în cadrul celei de-a IV-a ediții a programului „Zilele Filmului – Memoria Holocaustului”.

Cea de-a patra ediție a evenimentului este organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Institutul Goethe din București, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania și al Independența Film, în contextul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Documentare și producții artistice internaționale ne amintesc de unul dintre cele mai întunecate episoade din istoria Europei și a României, Holocaustul. Ne vorbesc despre o realitate care astăzi ne este străină, despre atrocități pe care nu le putem înțelege, dar care au existat. Ne arată cum aceste evenimente și-au pus amprenta asupra celor care le-au trăit și asupra generațiilor care le-au urmat, ne aduc în prim-plan dileme despre dreptate, răzbunare sau iertare și ne avertizează în privința riscului de a uita istoria.

FILME

Joi, 27 ianuarie
18:00 Deschiderea oficială.
18:30 – Labyrinth of Lies/Labirintul minciunilor, 2h05`, Giulio Ricciarelli, film artistic.

Vineri, 28 ianuarie
18:00 – Charging the Rhino/Înfruntând rinocerul, 52`, Simcha Jacobovici, documentar.
19:15 – The Accountant of Auschwitz/ Contabilul de la Auschwitz, 1h20`, Matthew Shoychet, documentar.

Sâmbătă, 29 ianuarie
17:00 – Phoenix, 1h38`, Christian Petzold, film artistic.
19:00 – Persian Lessons /Lecții de persană, 2h07`, Vadim Perelman, film artistic.

Accesul este gratuit, dar trebuie să rezervi un loc pe Eventbook.

Exit mobile version