Site icon Editia de Dimineata

Ziua în care fetele sunt încurajate să se gândească la o carieră în domeniul ingineriei

Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua mondială a spiritului uman

Ziua Mondială a Spiritului Uman (#WorldHumanSpiritDay) este o celebrare a faptului că ceea ce ştim despre propria noastră lume este limitat şi superficial. Este o zi în care ne minunăm de realizările noastre ca oameni pe această planetă şi reflectăm la posibilităţile infinite pe care le avem ca spirite.

Este o zi în care să căutăm mulţumirea în noi înşine şi să acceptăm faptul că nu avem toate răspunsurile şi că poate că este mai bine aşa. O zi pentru a mulţumi unei puteri superioare pentru ceea ce avem şi ceea ce nu avem, pentru că ne-a făcut ceea ce suntem şi pentru că ne-a dat capacitatea de a-i emoţiona pe ceilalţi. Este o sărbătoare a continuităţii, a speranţei, a conştientizării, o ocazie pentru noi toţi de a ne conecta spiritual, de a privi Universul dincolo de corpurile noastre lumeşti.

De Ziua Mondială a Spiritului Uman, oamenii din întreaga lume sunt încurajaţi să îşi rezerve 2 minute de linişte la ora 15:00, pentru a medita şi a găsi adevăratul spirit de libertate şi pace care se află în fiecare dintre noi.

Această zi a fost iniţiată în 2003 de Michael Levy, poet, filozof şi autor a 17 cărţi de inspiraţie, prezent cu rubrica Point of Life pe platforma audio BlogTalkRadio cu sediul în Texas.

Ziua „Introduceţi o fată în domeniul ingineriei”

Ingineria este, de obicei, un domeniu dominat de bărbaţi – dar, dincolo de simpla reparaţie a echipamentelor, ingineria necesită un simţ al creativităţii şi inteligenţei pe care industria le ratează adesea din cauza faptului că atât de puţine femei iau în considerare această carieră.

Ziua „Introduceţi o fată în domeniul ingineriei” are ca scop încurajarea fetelor să se gândească la o carieră în acest domeniu şi inspirarea unei noi generaţii de inovatori!

Însoţită de hashtagul #IntroduceAGirlToEngineeringDay, această zi este marcată în a treia joi din februarie.

Ziua My Way

Ziua My Way (#MyWayDay) a fost creată pentru a sărbători un celebru idiom american, şi anume „My way or the highway”, care este folosit pentru a transmite că altcineva trebuie să fie de acord cu tine (sau să plece) pentru că nu eşti dispus să discuţi nicio altă alternativă. Istoria acestei zile este neclară, dar se crede că a fost inspirată de evenimente cheie din lume, care au avut loc pentru că cineva a avut o idee îndrăzneaţă şi nu i-a fost frică să o ducă la bun sfârşit.

În acest sens, ideea Zilei My Way este simplă – este ziua în care eşti încurajat să faci ce vrei, oricum vrei, de a merge ”pe drumul tău”, doar să fie legal.

Mulţi oameni reuşesc în viaţă prin faptul că rămân consecvenţi ideilor lor şi muncesc din greu pentru a le pune în practică. Aşadar, nu vă fie teamă să vă exprimaţi ideile astăzi, susţineţi ceea ce credeţi şi faceţi totul în felul vostru.

Sursa: un proiect marca AGERPRES

Sursa foto:

 

Exit mobile version