18 ianuarie 2020, 8:05

Ziua internațională a dansului. Arta care unește tinerii din întreaga lume

În fiecare an, la data de 29 aprilie, este celebrată Ziua Internațională a Dansului. A fost instituită la iniţiativa Comitetului de Dans al Institutului Internaţional de Teatru (ITI), unul dintre principalii parteneri ai UNESCO privind artele spectacolului.

Încă din cele mai vechi timpuri, dansul este considerat o formă de expresie artistică, ce depăşeşte frontierele politice, culturale şi etnice. Dansatori din toate colțurile lumii celebrează această zi prin spectacole de dans speciale, cursuri deschise publicului, repetiţii publice, expoziţii, articole în ziare şi reviste, seri dansante, programe radio şi TV, vizite, spectacole de stradă, toate menite să apropie mai mult publicul de această formă de artă.

Anul trecut, pentru a marca  Ziua internaţională a dansului, peste 2.000 de persoane au participat, pe 26 aprilie, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, la un flashmob de dans popular organizat de Ansamblul Baladele Deltei.

Toţi dansatorii de la eveniment au purtat tricouri roşii, galbene şi albastre, iar la flashmob au participat atât copii, cât şi adulţi, unii dintre ei fiind fie membri ai ansamblului, fie membri ai formaţiei „Doruleţul”, fie cursanţi ai şcolii de dans iniţiată de ansamblul din subordinea Primăriei, potrivit Agerpres.ro. 

Sursă Foto: radioconstanta.ro

Citește și: EXCLUSIV De la vis la performanță. Andrei Ciurea: „Target-ul meu în lumea sportului mereu a fost perfecționarea. Mereu mi-am dorit să fiu din ce în ce mai bun în ceea ce fac”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.