Site icon Editia de Dimineata

Ziua Limbii Române, sărbătorită de Biblioteca Metropolitană București

 Bucureștenii sunt invitați să participe la o Sesiune de Lectură Publică, în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București (Șos. Cotroceni nr. 32, zona delimitată pentru picnic), joi 31 august, începând cu ora 18:00.

Evenimentul este dedicat celebrării Zilei Limbii Române și este organizat de Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, Open Art, APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România) și AgențiadeCarte.ro.

 Sesiunea de Lectură Publică este susținută de Ioana Crăciunescu, Gabriela Toma și Dan Mircea Cipariu, sctiitori și poeți care au publicat în ultimii trei ani volume foarte valoroase, premiate atât în România, cât și în afara țării.

Ziua Limbii Române se sărbătorește, în România, la data de 31 august, ca urmare a unei inițiative legislative din 2011, votată de Parlamentul României, prin Legea nr. 53/2013. Ziua Limbii Române a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeași dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990, în Republica Moldova, sub numele Limba Noastră, pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită nu numai între granițele țării, ci și dincolo de frontiere.

Întrucât numărul de participanți este limitat – aproximativ 200 de persoane – de spațiul disponibil organizării unor astfel de evenimente, din cadrul Grădinii Botanice, bucureștenii care vor participa la eveniment au fost selectați pe baza unor fișe de înscriere, care au fost disponibile în toate filialele BMB și la Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Exit mobile version