Site icon Editia de Dimineata

Ziua mondială a Păcii? Discursul lui Vladimir Putin: “Denazificare, neonaziști, mercenari străini”. S-a decretat mobilizarea parțială

Discursul lui Vladimir Putin, așteptat marți seara, a venit miercuri dimineața. Coincidență sau nu, discursul “pică” la 21 septembrie, stabilită încă din 1981 de ONU ca fiind Ziua Internațională a Păcii.

A fost una peste alta un discurs pentru „piața internă”

Ce a spus Putin ?

Denazificare, mercenari străini, noi am vrut pacea dar ei au vrut altceva, rușii din Donbas, neonaziști – toate clișeele au fost prezente în discurs.

În continuare avem de-a face cu o operațiune militară specială a unui popor care se apără, și nu de un război

Printre altele s-a declarat mobilizarea parțială a celor din rezervă. Decretul a fost semnat astăzi.

E o politică a terorii împotriva Rusiei

NATO a antrenat Armata Ucrainei

Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu muniție.

Vom face tot ce putem pentru a desfășura în condiții pașnice de desfășurare a referendumurilor.

Washington-ul și Bruxelles-ul vor să mute acțiunea militară pe terirtoriul rus.

Vorbim de un șantaj nuclear din partea Vestului. Noi ne vom apăra inclusiv cu armele nucleare, mai moderne decât ale lor.

„Am arme și nu mi-e teamă să le folosesc”

Într-un discurs înfricoșător, Putin a lansat un avertisment, spunând Occidentului: „Am o mulțime de arme – nu este o cacealma”. El a declarat că un decret privind „mobilizarea parțială” a fost deja semnat.

„Subliniez că este vorba de o mobilizare parțială. Doar cei care se află în rezervă vor fi înrolați”.

Putin a mai afirmat că țările occidentale încearcă să „blocheze” orice independență și dezvoltare.

„Pentru a-și impune voința în mod brutal altor oameni. Scopul Occidentului este în continuare să slăbească și să distrugă, ei spun asta în mod deschis”.

Discurs anulat. Ce-a fost aseară

Aseară, Putin a anulat în mod misterios un discurs în care se aștepta să ordone o mobilizare completă a armatei țării. Tiranul trebuia să țină ceea ce ar fi fost cel mai mare discurs despre războiul din Ucraina de când a ordonat invazia țării vecine în februarie, dar… a anulat în ultimul moment.

Putin trebuia să se adreseze poporului rus în jurul orei 20.00, ora Moscovei, dar nu a apărut.

O persoană din interiorul Kremlinului, Serghei Markov, a anunțat atunci pe platforma de socializare Telegram, la puțin peste două ore după ce Putin trebuia să vorbească, că discursul său a fost „amânat până mâine”.

„Cu cât discursul deja anunțat al președintelui Putin este amânat mai mult, cu atât mai multe anunțuri grave va conține”, a adăugat politologul, care este un fost consilier apropiat al lui Putin.

Propagandiștii pro-Kremlin i-au urmat apoi exemplul pe Telegram, spunându-le adepților că așteptarea discursului său a fost în zadar și că este timpul să se culce.

Margarita Simonian, redactor-șef al postului de știri RT, media de stat din Rusia, a spus „la culcare”, în timp ce prezentatorul Vladimir Soloviev a scris pur și simplu: „Mâine!”.

Pe măsură ce timpul trecea, generalul Sir Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct al NATO, a declarat că întârzierea miroase a haos în spatele scenei. „Am văzut că s-a anunțat că va fi la ora 8, ora Moscovei”, a declarat el pentru Sky News. „Tocmai am văzut un tweet de la RT care spunea că nu va fi la ora 8, ora Moscovei – și oricum, acest lucru a trecut acum. „Așa că acest lucru îmi spune că există un anumit haos”.

 

 

 

Exit mobile version