Site icon Editia de Dimineata

Ziua mondială a sănătății: Împreună putem face ca sănătatea tuturor să devină realitate

Ziua mondială a sănătăţii este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din anul 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii.

Potrivit site-ului OMS, Ziua Mondială a Sănătății este o șansă de a sărbători sănătatea și a reaminti liderilor mondiali că toată lumea ar trebui să poată avea acces la îngrijirile de sănătate de care au nevoie, când și unde au nevoie. Evenimentele de advocacy se vor desfășura în întreaga lume pentru a stimula impulsul mișcării #HealthForAll și pentru a evidenția obiectivul nostru de a atinge un nivel mai echitabil, mai sănătos
lume – în care nimeni nu este lăsat în urmă.

Accentul va fi pus pe echitate și solidaritate – pe ridicarea baremului pentru sănătate pentru toată lumea, peste tot, prin abordarea lacunelor în servicii și lăsând pe nimeni în urmă.

Sloganul pentru Ziua Mondială a Sănătății este: „Sănătate pentru toți”.

Acoperirea universală a sănătății înseamnă că toți oamenii au acces la serviciile medicale de calitate de care au nevoie, când și unde au nevoie de ele, fără dificultăți financiare. Asistența medicală primară reprezintă o abordare a întregii societăți în domeniul sănătății și bunăstării, centrate pe nevoile și preferințele indivizilor, familiilor și comunităților.

Printre mesajele cheie transmise de OMS, se regăsesc:

Exit mobile version