26 mai 2022, 18:01

​Discursul de Anul Nou al tovărășelului: Trebuie să facem totu’…pentru mâncare

Da, din nou. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a pus economia în centrul discursului său de Anul Nou.

Spre deosebire de anii precedenţi, când discursul se concentra pe politica în domeniul diplomatic, liderul nord-coreean a făcut ca dezvoltarea economică şi situaţia alimentară să fie prioritatea sa.

Regimul de la Phenian, care se confruntă cu mai multe serii de sancţiuni internaţionale pentru programele sale militare interzise, suferă de penurie alimentară şi abia reuşeşte să îşi hrănească populaţia.

Presiunea asupra economiei nord-coreene a fost întărită de închiderea ordonată a frontierelor cu China pentru a lupta împotriva pandemiei.

„Este important să facem un pas decisiv în soluţionarea problemelor legate de nevoile zilnice ale populaţiei”, a declarat Kim Yong Un în discursul său.

Nordul a înregistrat în 2020 cea mai mare recesiune economică din ultimele două decenii, potrivit băncii centrale a Coreei de Sud.

Liderul, care i-a succedat tatălui său Kim Jong Il în urmă cu zece ani, a indicat la reuniunea partidului său că lupta împotriva pandemiei este unul dintre obiectivele principale ale anului care vine.

„Măsurile de urgenţă împotriva epidemiei trebuie să fie plasate în fruntea priorităţilor naţionale şi să fie puse în aplicare cu fermitate (…), fără cea mai mică slăbiciune, abatere sau defecţiune”, a subliniat el.

În discursul său, el nu a menţionat în mod direct nici Statele Unite, nici Coreea de Sud, afirmând doar că Phenianul va continua să-şi consolideze capacităţile militare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol