26 septembrie 2021, 0:24

​LG se retrage de pe piața telefoanelor mobile

Compania LG Electronics a anunțat că de la jumătatea anului 2021 se va retrage de pe piața telefoanelor. Acest lucru se întîmplă după ce compania nu a găsit un cumpărător pentru divizia sa de smarphone, care a avut pierderi cumulate de 4,5 miliarde dolari în ultimii șase ani.

Trist este faptul că la un moment dat LG a fost la un moment dat locul trei pe piață. Se întîmpla în 2009, când cota de piață a sa ajunsese la peste 10% și făcea jocurile împreună cu Nokia și Samsung.

Dacă o cădere a fost mai bruscă, ea se poate compara doar cu prăbușirea celor de la Nokia care timp de 14 ani (1998-2012) au fost pe primul loc, pentru ca 2014 sa nu îi prindă nici măcar în top 10.

În acest moment, LG a ajuns să aibă doar 2% din piața mondială, cu vânzări de 23 milioane unități anul trecut, de zece ori sub Samsung.

Compania cunoscută pentru telefoane de succes precum LG Nexus 5 a anunțat că se va concentra pe alte domenii, precum componente pentru mașini electrice, dispozitive smart home și robotică, scrie The Verge.

Decizia va „permite companiei să concentreze resursele în alte domenii de creștere, cum ar fi componentele vehiculelor electrice, dispozitivele conectate, casele smart, robotica, inteligența artificială și soluțiile business-to-business, precum și alte platforme și servicii”, a precizat LG într-un comunicat.

LG se retrage, iar ieșirea de pe piață este programată la 31 iulie. Interesant este că LG are 10% din piața SUA – unde companii puternice precum Xiaomi, Oppo sau Vivo au cote mult mai mici. LG stă binișor și în America Latină, dar nu o duce deloc bine în Europa.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.