29 iunie 2022, 19:16

1.400 de studenți la medicină în spitalele suport COVID

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat că peste 1.400 de studenți de la medicină vor fi alocați spitalelor suport COVID, pentru ajutor. Ei vor lucra pe posturi de asistenți.

Arafat a declarat duminică seara la Digi24 că e vorba despre studenți la Medicină și la Asistență Medicală Generală din anii IV, V și VI, care vor fi trimiși în spitale suport COVID în ATI, UPU și în secțiile cu cazuri intermediare.

Studenți la medicină în spitalele suport COVID

„Unul dintre pașii care au fost făcuți este recrutarea unui număr de studenți care să lucreze pe posturi de asistenți medicali. Pentru că nu numai de medici e nevoie, e nevoie foarte mult de asistenți medicali. De supraveghere a acestor bolnavi. Până în acest moment avem 1400 de studenți care deja s-au înscris pe listă și vom începe săptămâna asta repartiția lor”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat anunțase deja că guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă referitoare la implicarea studenţilor de la facultăţile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID.

El a precizat că s-a luat deja legătura cu universităţile de la care ar urma să provină studenţii.

„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele. Deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (…) Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm”, a afirmat Raed Arafat în şedinţa de guvern.

Foto Mufid Majnun/Unsplash


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol