23 iunie 2024, 12:01

1 MILION de cazuri de COVID-19 pe zi. Așa arată noul val din China

Noul val COVID-19 din China provoacă îngrijorare în ceea ce priveşte răspândirea unor posibile noi variante, iar o modelare realizată de un institut de cercetare din Londra sugerează că numărul infectărilor zilnice ar depăşi 1 milion, informează DPA.

Ministerul Sănătăţii din China a făcut un apel la autorităţile locale pentru a analiza frecvent mostre de virus şi a raporta rezultatele în scopul identificării unor noi tulpini implicate în cel mai recent focar.

Ministerul le-a spus oficialilor din provincii să selecteze trei spitale din trei oraşe şi să colecteze mostre provenite de la 15 pacienţi infectaţi, de la 10 forme grave şi de la toate decesele în fiecare săptămână.

Rezultatele sunt aşteptate în decurs de o săptămână, timp în care oamenii de ştiinţă vor analizează mostrele. Oficialii pot monitoriza apoi în timp real ”posibile simptome, căile de transmitere şi patogenitatea noilor variante cu potenţiale schimbări biologice”, potrivit directorului departamentului de virusologie din Ministerul Sănătăţii, Xu Wenbo, citat de agenţia de ştiri Xinhua.

Autorităţile de la Beijing au minimizat amploarea şi gravitatea celui mai recent val de infectări, stârnind îngrijorare peste hotare.

Autorităţile sanitare chineze au raportat doar câteva mii de infectări zilnic, în timp ce o modelare realizată de Airfinity, un institut de cercetare cu sediul la Londra, sugerează că sunt probabil peste 1 milion de infectări zilnice şi peste 5.000 de decese.

Vârful acestui val este aşteptat în ianuarie şi martie, când s-ar putea înregistra 3,7 milioane şi, respectiv, 4,2 milioane de cazuri zilnic.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol