17 ianuarie 2022, 8:40

10 cărți care îți vor schimba viața

„Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța”, a spus celebrul filosof și eseist spaniol, Fernando Savater. Dar lectura nu reprezintă doar o formă de fericire ci și o modalitate de a căpăta cunoștinte, de a ne îmbogăți vocabularul și, nu în ultimul rând, o modalitate prin care ne putem spori inteligența. În următoarea listă am inclus cărți din diverse categorii și sper ca printre cele menționate să găsești cel puțin una care să te atragă și să o citești cu plăcere.

Arta Războiului de Sun Tzu

Această carte este una de referință pentru domeniul strategiei militare și una care merită din plin să fie citită. Din cauza stilului alambicat în care aceasta este scrisă ar putea fi considerată de către unii cititori drept greoaie, însă aceasta furnizează idei perene asupra modului în care sunt purtate și câștigate bătăliile, atât pe câmpul de luptă cât și în culisele puterii.  Arta Războiului este o carte foarte complexă, redusă ca dimensiuni, care poate fi citită într-un interval foarte scurt.

sursă: carriere.ro

Tată Bogat, Tată Sărac de Robert Kiyosaki

Chiar dacă nu sunteți pasionați de domeniul financiar, cartea lui Robert Kiyosaki este una utilă, problematica abordată fiind cea a gestionării banilor în familie. Folosindu-se de povestea a doi părinți, pentru a explica două paradigme diferite asupra puterii banului, Kiyosaki schimbă prejudecățile legate de bani și ne prezintă problema acestora într-o nouă lumină.

sursă: 101books.ru

De la idee la bani de Napoleon Hill

Probabil una dintre cele mai cunoscute cărți din domeniul literaturii motivaționale, De la idee la bani, a fost vândută în peste 70 de milioane de exemplare în întreaga lume. Napoleon Hill, a făcut parte dintr-un cerc de oameni foarte bogați și influenți, această lucrare fiind scrisă din experiență proprie.

sursă: inteligentfinanciar.ro

Cum să-ți creezi relații avantajoase, să câștigi încrederea și să devii influent de Dale Carnegie

Scrisă în anul 1936, cartea lui Carnegie reprezintă un adevărat manual pentru îmbunătățirea relațiilor inter-umane. Deși au trecut mai bine de 80 de ani de la publicarea cărții, ideile avansate de Carnagie își păstrează valabilitatea, iar acestea pot fi folosite cu succes în diverse sfere ale interacțiunilor umane, găsindu-și aplicabilitate și în psihologie sau sociologie.

sursă: bookcity.ro

Inteligența Emoțională de Daniel Goleman

Deși majoritatea persoanelor se raportează la IQ ca metodă de cuantificare a inteligenței, cartea lui Daniel Goleman schimbă această perspectivă, dând o importanță primordială așa-numitei inteligențe emoționale. Persoana abilă din punct de vedere al inteligenței emoționale își poate controla emoțiile în avantajul propriu și se poate automotiva ușor, acest lucru aducându-i numeroase beneficii.

sursă: dezvoltarium.ro

Gândirea Laterală de Edward de Bono

Edward de Bono este probabil cel mai cunoscut expert privind gândirea omului. Cartea lui este mai degrabă un manual pentru începători, decât o carte pentru avansați, însă este cu siguranță dedicată celor care vor să exploreze puterea gândirii dintr-un alt unghi.

sursă: motivare.md

Getting Things Done de David Allen

David Allen este creatorul metodei de gestionare a timpului, metodă pe care nu doar că a descoperit-o ci a și folosit-o în cadrul companiei sale, David Allen Company. Cartea reprezintă o lectură de bază în privința managementului timpului, iar dacă ții la timpul tău această carte nu trebuie să îți lipsească.

sursă: amazon.com

The 80/20 Principle de Robert Koch

The 80/20 Principle este o carte esențială pentru cei care caută scurtături pentru orice. Altfel spus, este o carte despre modul în care un număr mic de acțiuni poate produce un maxim de rezultate. Iar pentru a respecta pe deplin principiul propus de Robert Koch, poți citi doar primele două capitole și pe ultimul pentru a înțelege tot ce ai nevoie din această carte.

sursă: amazon.com

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey

Aceasta este una dintre cele mai importante cărți de auto-ajutorare (self-help), fiind cumpărată în milioane de exemplare în toată lumea. Stephen Covey a formulat, în urma unei cercetări amănunțite, cele șapte principii ale oamenilor eficienți. Este o carte obligatorie pentru toți cititorii interesați de subiectul dezvoltării personale.

sursă: all.ro

Totul despre psihologia persuasiunii de Robert Cialdini

Dacă aveți nevoie de o carte care să vă învețe cum să deveniți mai influent în orice domeniu, cartea lui Robert Cialdini este ideală. Totul despre psihologia persuasiunii oferă multe idei despre cum poți deveni mai persuasiv și implicit mai influent în aproape toate domeniile imaginate.

sursă: libris.ro

Acestea sunt cele zece cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca dumneavoastră.

 

[Sursă imagine: aarp.org]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.