20 martie 2024, 14:21

10 locuri mirifice care nu pot fi populate

Pământul deține câteva zone nepătrunse de om, ce ascund o frumusețe rară. Multe dintre aceste locuri sunt inaccesibile, ori necesită extrem de multe resurse pentru a putea fi explorate, fapt ce a condus la imposibilitatea omului de a avea acces la ele, fiind un loc dedicat exclusiv animalelor sălbatice.

Frumusețea acestor locuri se poate datora faptului că oamenii nu au pătruns aceste zone, reușind să fie văzute doar din aer. Prin urmare, iată cele 10 locuri pline de mister:

Palmyra Atoll

sursa: touristmaker.com

Această insuă virgină se află în zona ecuatorială a Oceanului Pacific, la sud de insulele Hawaii. Atolul a fost descoperit în 1798 de un căpitan de vapor american, patru ani mai târziu Sawle, de asemenea un căpitan american denumește Atolul Palmyra.

Dallol

sursa: makemytrip.com

Proximitatea vulcanului Dallol din Etiopia este imposibil de a fi populată. Cercetătorii aseamănă aspectul vulcanului cu suprafața satelitului natural Io, luna vulcanică a planetei Jupiter. Dallol este unul din cele mai îndepărtate locuri de pe Pământ.

Insulele de Piatră

sursa: dxnews.com

Insulele de Piatră din Peru reprezintă o zonă exclusivistă a lumii despre care nu se știe prea multe. Potrivit sursei realitatea.net, arheologii au descoperit dovezi lăsate de niște oameni pitici care locuiau acolo. Se presupune că această speță a omului a suferit câteva probleme de creștere.

Insulele Kerguelen

sursa: wall-street.ro

Localizate în partea de sud a Oceanului Indian, aceste insule sunt foarte departe de Franța. Singura modalitate prin care poți ajunge acolo este cu barca, din Insula Réunion, care se află în apropierea Madagascarului. Datorită lipsei de informații despre Insulele Kerguelen, acestea pot fi considerate ca fiind o parte a Atlantidei.

Tsingy de Bemaraha

sursa: realitatea.net

Tsingy de Bemaraha sau „pădurea de piatră” se află în Madagascar. Acest loc este format din proiecții pietroase și canioane sub formele unor peșteri uriașe. De-a lungul anilor, ploile au transportat metru cu metru gresia și straturile groase de sedimente calcaroase creând un sistem unic cu poduri, piscuri și chei care pot ajunge la 120 de metri adâncime.

Gangkhar Puensum

sursa: realitatea.net

Gangkhar Puensum este cel mai mare munte din lume nu a fost atins de oameni. Muntele este localizat între Bhutan și China și se ridică la 7 570 de metri de la sol. Înălțimea Gangkhar Puensum a fost măsurată pentru prima dată în 1922, dar până în ultimii ani hărțile regiunii nu erau deloc exacte, iar muntele era prezentat în locuri diferite și cu înălțimi diferite.

Pădurea amazoniană

sursa: realitatea.net

Această pădure are e extindere de-a dreptul uimitoare, fiind pe cuprinsul a nouă țări din America de Sud: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guiana și Guiana Franceză. Este atât de mare încât oamenii nu speră că o vor putea explora pe toată ori să cunoască misterele acesteia.

Cascadele Honokohau

sursa: realitatea.net

Cascadele Honokohau din Maui este o zonă inundată de verdeață. Acest peisaj îți creează senzația că frumusețea nu are margini, iar natura ne poate surprinde mereu. Frumuseţea lor nu a putut fi trecută cu vederea de regizorul Steve Spielberg, care le-a folosit ca fundal în unele scene din filmul „Jurassic Park”.

Tepui

sursa: realitatea.net

Termenul „Tepui” semnifică „casa zeilor” în limba poporului indigen din Gran Sabana, unde este situată această locație incredibilă. Tepui este un munte fără o proeminență clară de tip vârf, având ca altitudine superioară un platou sau o suprafață plană. Aceste forme de eroziune montană sunt specifice înălțimilor din vestul Venezuelei și estului Guyanei, numite platoul Guayana.

Lacul din pădure

sursa: realitatea. net

Locația exactă a lacului din pădure rămâne un mister. Conform unora, se presupune a fi localizat în regiunea Tyumen a Rusiei. Cum a ajuns să existe un lac într-o astfel de pădure? Nimeni cunoaște explicația.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol