Există în lume o serie de locuri care deși sunt spectaculoase, nu pot fi vizitate, fie din motive de securitate, fie religioase sau politice.
Brightside.me a pus cap la cap o listă cu aceste zone care pentru mulți rămân un mister.
10. Dumbrava Boemă (SUA)
Această dumbravă – în engleză numită Bohemian Grove – aparține unui club privat pentru bărbați, cunoscut sub numele de Clubul Boem. Din 1899, cei mai respectați oameni din lume vin în luna Iulie pentru a lua parte la activitățile care au fost păstrate secrete până în zilele noastre. Bineînțeles, au existat mai multe zvonuri despre ceea ce se petrece acolo, dar pe departe cea mai amuzantă presupunere este că membrii clubului guvernează lumea nouă, iar dumbrava este locul diavolului.
Se pare că din 1923, președinți americani (în cea mai mare parte doar Republicanii), politicieni, oameni de afaceri, antreprenori, oameni de știință și artiști au deveni membri ai acestui club. Din păcate, jurnaliștii nu au voie să intre în acest club.
FUN FACT: Despre această dumbravă și misterul care planează în jurul ei am mai auzit în serialul House of Cards.
9. Câmpul cu antene HAARP, Alaska (SUA)
Câmpul cu antene a fost instalat în 1997 în Alaska, într-o vale nelocuită, cu o mărime de 13 hectare. Zeci de teorii ale conspirației au fost enunțate în legătură cu HAARP. S-a spus că scopul câmpului este de a declanșa fenomene ale naturii, de a închide semnalele sateliților, de a controla mintea oamenilor. De asemenea, conspiraționiștii au adăugat că de aici se pot „comanda” cutremure, secetă, uragane, inundații și chiar o serie de boli endemice.
8. Mezhgorye (Rusia)
Acesta este un oraș complet închis, iar sursele oficiale spun că este situat în zona Bashkortostan. Neoficial se spune că la Mezhgorye se află capitala subterană. În contrast cu alte orașe închise din Rusia, nu există institute de cercetare, unități militare sau industrie de arme nucleare și combustibil. În mod cert, încă nu se știe ce anume se petrece în acest oraș.
7. Kronstad (Rusia)
Orașul a fost un fort, construit pentru a apăra Saint Petersburg. În zilele noastre atrage foarte mulți turiști, însă cea mai mare parte a fortului este închisă din motive de siguranță.
6. Pivnița în care este păstrată rețeta Coca-Cola, Georgia (SUA)
Rețeta pentru Coca-Cola este bine păstrată de mult timp și doar două persoane pe întreg globul o cunosc. Această rețetă este păstrată în sediul companiei sub încuietori de înaltă tehnologie care nu pot fi accesate de oricine.
5. Zona Motuo, Regiune Tibetană autonomă (China)
Motuo este o zonă sacră pentru budiști. Oricine vrea să viziteze această regiune trebuie să ia la pas traseele prin pădure, dat fiind că nu există nici o altă cale de a ajunge acolo. Experiența este una uluitoare, mai ales că pe drum se trece peste un pod aflat la o înălțime de aproximativ 200 metri.
4. Metroul din Cincinnati, Ohio (SUA)
Cea mai mare rețea de tuneluri și de stații abandonate din Statele Unite ale Americii se află în Ohio. A fost construită în secolul al XX-lea, însă proiectul nu a fost finalizat și în cele din urmă a fost abandonat. Metroul din Cincinnati este și un punct de atracție și pentru vânătorii de spirite – legendele urbane spunând că fantomele muncitorilor care au murit în timpul construcției bântuie tunelurile.
3. Mecca și Medina
Orașele Mecca și Medina sunt considerate sfinte, însă moscheile, palatele și relicvele nu pot fi vizitate de cei care nu cred în islam. Cine riscă să facă acest lucru poate fi condamnat la moarte, conform legii sharia.
2. Autostrada Karakoram
Autostrada Karakoram face legătura dintre Pakistan și China. Se află la o înălțime de cinci kilometri, printre munți ceea ce face ca priveliștea să fie una spectaculară. Din păcate, drumul a fost închis din cauza avalanșelor și surpărilor ale pământului, ca metodă de siguranță.
1.Insula Șarpelui (Brazilia)
Insula nu este locuită de nimeni și singura construcție este un far automat. Motivul este unul simplu: există o mulțime de șerpi veninoși, printre care și Vipera vârf de lance aurie, cea mai veninoasă reptilă.
Insula a devenit un sanctuar al vieții sălbatice, iar autoritățile Braziliei le interzic oamenilor să meargă acolo.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol