10 iunie 2022, 9:21

10 săptămâni în Ucraina. Expoziție foto virtuală de pe frontul morții, semnată Vadim Ghirda

O femeie în vârstă acoperită de zăpadă. Un copil care se uită pe fereastra trenului în necunoscut. O pereche de mâini legate. Între 25 ianuarie și 8 aprilie, fotograful AP Vadim Ghirda a realizat unele dintre cele mai ușor de recunoscut imagini ale invaziei Rusiei în Ucraina.

Ghirda și-a petrecut primele zile în regiunile estice ale Ucrainei, Donețk și Luhansk, în timp ce tensiunile creșteau din cauza avertismentelor că Rusia plănuia să invadeze Ucraina.

Primele zile ale invaziei l-au găsit pe Ghirda în Harkovul bombardat, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, ghemuit în zăpadă lângă un soldat mort și un lansator de rachete rusesc distrus.

Apoi a plecat la Kiev, capitala Ucrainei, pentru a documenta aglomerația frenetică de oameni care încercau să părăsească țara cât mai puteau.

După săptămâni de conflict, când credeai că nimic nu te mai poate mira, aparatul lui Vadim Ghirda a documentat imaginile apocaliptice din Bucea.

Vă invităm să răsfoiți virtual unele din cele mai dramatice sau mai sensibile fotografii de pe frontul morții sub denumirea

AP Photos: 10 weeks of Ukraine, documented by Vadim Ghirda

FOTO AP/Vadim Ghirda


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol