23 septembrie 2020, 19:47

”100 de eseuri pentru 100 de ani” de Ziua Limbii Române

Vineri, de Ziua Limbii Române, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) lansează broşura ”100 de eseuri pentru 100 de ani”.

Broșura constă în  lucrările a 100 de copii români născuţi în diaspora sau în comunităţile istorice, participanţi la Taberele „ARC-Centenar” din acest an, care au fost supuse unui concurs de eseuri, unde au fost 187 de participanți, copii care și-au exprimat opinia privind însemnătatea României și a Centenarului Marii Uniri pentru ei.

Lucrările au fost evaluate în funcție de originalitatea acestora, valorizându-se iniţiativa şi disponibilitatea copiilor. Cele mai multe premii au fost câştigate de copii ce trăiesc în Republica Moldova, Ucraina şi Italia. În cinstea Zilei Limbii Române, MRP lansează şi un material video în care copii români de pe toate meridianele recită poezia „Limba românească” de Gheorghe Sion.

Sursa: agerpress.ro

De asemenea, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero declară următoarele:

„În An Centenar, este mai important ca oricând să îmbrăţişăm lucrurile care ne unesc, care ne reprezintă pe toţi românii, în egală măsură, indiferent de meleagurile unde trăim. Limba română nu doar face parte din identitatea noastră, ea este una cu spiritul neamului nostru. Îi încurajez pe toţi conaţionalii noştri de pretutindeni să vorbească şi să scrie în limba română şi să le insufle şi copiilor dragostea faţă de graiul din străbuni. A transmite şi a cultiva limba română reprezintă o datorie sfântă pe care o avem faţă de trecut şi faţă de viitor”, potrivit agerpress.ro.

Începând cu anul 2013, Ziua Limbii Române se sărbătoreşte anual, la data de 31 august, potrivit prevederilor Legii 53/2013. Promovarea educaţiei în limba maternă pentru copiii românilor din diaspora şi din comunităţile istorice este una dintre priorităţile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.