27 mai 2022, 3:51

104 kilometri înotați fără oprire, în mai puțin de 22 de ore. Povestea performanței lui Paul Georgescu

La capătul unui efort supraomenesc, Paul Georgescu a devenit primul român care rupe bariera celor 100 de km. „A fost cel mai dificil proiect din cariera mea”, a spus înotătorul, la finalul ultra-maratonului acvatic, relatează stiri.tvr.ro.

Ultra-maraton

21 de ore și 42 de minute de înot fără oprire! Este noua performanță a lui Paul Georgescu. La 41 de ani, a încheiat la Orșova ultra-maratonul acvatic de 104 kilometri, dar a trăit cele mai dificile momente din carieră.

După câteva ore de caniculă, natura s-a dezlănțuit chiar la intrarea în Cazanele Dunării.

20 de mii de calorii a consumat Paul Georgescu pe parcursul ultra-maratonului și a slăbit 3 kilograme.

Performanță după performanță

Bucureșteanul înoată de 5 ani în cele mai periculoase ape de pe pământ.

După ce a înotat o milă în apele înghețate de la Cercul Polar pe 22 februarie 2020, Paul Georgescu, în vârstă de 41 de ani, nu a devenit doar primul înotător din lume care a reușit una ca asta, ci a bătut alte trei recorduri:
  • A fost înotătorul cu cea mai rapidă milă la Cercul Polar (Cath Pendleton din Marea Britanie a înotat, de asemenea, o milă în 32 de minute și 54 de secunde)
  • A fost înotătorul cu cea mai rapidă milă în Antarctica
  • A fost înotătorul care a înotat cea mai rapidă milă extremă numită Ice Zero (temperatura apei la Cercul Polar a fost de 0.1 grade Celsius)

Profesor de educație fizică

Profesor de educație fizică în viața de zi cu zi la o școală privată din București și cel mai cunoscut înotător în ape libere din România, Paul Georgescu, fost poloist de performanță la echipa Steaua București, se numără acum printre cei 33 de înotători din toată lumea care au înotat cel puțin un kilometru în ape înghețate, potrivit redbull.com.

Palmares

Mila înotată în apele înghețate ale Antarcticii se adaugă altor performanțe pe care Paul Georgescu le-a realizat de-a lungul anilor:
Cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii (timpul lui a fost de 13 minute și 36 de secunde)
Deținătorul ”Triple Crown” la înotul în ape deschise (Canalul Mânecii, Canalul Catalina și 20 Bridges)
Parcurgerea unei mile (1600m) în ape înghețate în România, devenind primul român care reușește asta
Obținerea medaliei de aur la Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate din Rusia pe distanța de 500m
Traversarea Canalelor Mânecii, Molokai și Catalina, parte din proiectul Oceans Seven.
”Datorită tuturor acestor performanțe din ultimii doi ani, cei cu care am călătorit la Cercul Polar mi-au pus porecla The Romanian Bullet,” râde Paul, care spune că a bifat toate provocările de a înota în ape înghețate și că singura care rămâne de actualitate e o eventuală participare la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, dacă proba de înot în ape înghețate va fi acceptată ca probă olimpică.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol