24 iulie 2024, 1:05

132 De ani de la primul automobil creat de fondatorul Mercedes-Benz. Vezi cum arăta și cum a fost conceput

Acum 132 de ani, mai exact pe 4 iulie 1886, își avea debutul primul automobil!

În vremurile de mult apuse, transportul era o povară, atât pentru animale, care erau chinuite doar petru a face posibilă deplasarea pe distanțe lungi, dar și a diverselor obiecte cu greutate mare, cât și pentru oameni, deoarece anumite călătorii durau chiar și un an.

Sursa: teoriisecrete.ro

Astfel, Karl Benz, a ușurat existența omenirii, oferind o alternativă mult mai bună de transport, ce avea să se dezvolte până în timpurile noastre. Este vorba de primul vehicul conceput pentru a fi propulsat de un motor.

Plecând de la design-ul trăsurii clasice, cu 3 roți, acesta i-a atașat un motor cu arderi interne, în patru timpi ce avea să constituie așa zisă prima mașina din istorie. Aceasta avea un singur cilindru de 954 cmc, care producea inițial 0,7 CP, care permitea o viteză maximă de 16km/h.

Sursa: teoriisecrete.ro

La data de 29 ianuarie 1886, Benz depunea la Berlin o cerere de brevetare a autovehicului cu 3 roți. Germanul Karl Friedrich Benz avea să pună mai târziu, împreună cu Bertha Benz, bazele cunoscutul brand de succes „Mercedes-Benz”.

  • Evoluția mașinii

 

  • Sursa: youtube.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol