24 ianuarie 2021, 10:09

15 ani de la aderarea la NATO. Cum au sărbătorit românii?

Pe data de șapte aprilie în București a avut loc o paradă de-a dreptul fascinantă. Sute de oameni din capitală și nu numai au ieșit din case. Evenimentul a avut loc cu ocazia celor 15 ani care au trecut de la aderarea României la NATO și împlinirea frumoasei vârstei de 70 de ani de la clădirea Organizației Nord Atlantice.

Sursă foto: activenews.ro

Partea cea mai interesantă atât pentru copii cât și pentru adulți a avut loc la final atunci când după încheierea activităților specifice militarii Brigăzii 30 de Gardă „Mihai Viteazul” au început un marș cu făclii aprinse pornind de la Cercul Militar Național, trecând pe la Palatul Cotroceni și ajungând la sediul acestora de pe bulevardul General Vasile Milea. Toate aceste ne fiind posibile fără munca depusă de membrii fanfarei militare care au întreținut cum au știut mai bine atmosfera.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Pe tot parcursul evenimentului oamenii i-au admirat pe militari, le-au făcut sute de poze și au cântat alături de aceștia melodii precum Imnul României sau Treceți batalioane române Carpații.

Pentru a înțelege mai bine ce este NATO: „Organizație Tratatului Nord-Atlantic este o alianţă formată din 28 de state din Europa şi America de Nord care au aderat la Tratatul Nord-Atlantic. Scopul esenţial al NATO este acela de a asigura libertatea şi securitatea tuturor membrilor săi prin mijloace politice şi militare, în conformitate cu Tratatul Nord-Atlantic şi cu principiile Cartei Naţiunilor Unite. Tratatul Nord-Atlantic a fost semnat la data de 4 aprilie 1949. Acesta reprezintă baza legală şi contractuală a Alianţei şi a fost stabilit în cadrul Articolului 51 al Cartei Naţiunilor Unite, care reafirmă dreptul inalienabil al statelor independente la apărarea individuală sau colectivă”, conform nato.mae.ro.

Sursă foto: caleaeuropeana.ro

De menționat este faptul că ieri toți doritorii au putut să viziteze și Ministerului Apărării Naţionale din Bucureşti care și-a ținut toată ziua porțile deschise. Despre anul trecut știm că vizitatorii au fost martorii unui exercițiu foarte interesant de mânuire a armamentului, acesta fiind realizat tot de militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Să nu uităm că în fiecare an atunci când vine luna aprilie în prima duminică România sărbătorește ziua NATO.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.