22 august 2023, 18:26

15 ani de la deschiderea bazei Wizz Air de la Cluj-Napoca

Wizz Air sărbătorește astăzi cea de-a 15-a aniversare a bazei sale din Cluj-Napoca, care a fost deschisă în data de 15 mai 2008.

De la primul zbor internațional de la Cluj-Napoca la Budapesta în 2007, un total de aproape 17 milioane de pasageri au rezervat bilete cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

A doua cea mai mare bază din România

Compania aeriană s-a dezvoltat semnificativ din 2007, extinzându-și rețeaua de rute și crescând numărul de zboruri, către 40 de destinații și 16 țări. Astfel, baza din Cluj-Napoca a devenit a doua cea mai mare bază WIZZ din România. În prezent, Wizz Air conectează Clujul cu Viena, Bruxelles, Larnaca, Lyon, Nisa, Paris,Berlin, Dortmund, Frankfurt, Memmingen, Nuremberg, Chania, Corfu, Zakynthos, Tel-Aviv, Bari, Bologna, Catania, Milano, Napoli, Perugia, Roma, Veneția, Malta, precum și Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Valencia și Zaragoza. În afară de aceste rute, compania aeriană efectuează zboruri și către Abu Dhabi, Dubai, Malmö, Basel, Birmingham, Leeds, Liverpool și Londra.

În 2023, Wizz Air va oferi peste 2,5 milioane de locuri pentru pasagerii din Cluj-Napoca.

Compania aeriană a mărit numărul membrilor echipajului de la baza sa din Cluj-Napoca la peste 200 însoțitori de zbor și 100 de piloți, găzduind 7 aeronave, contribuind la dezvoltarea comunității și economiei locale, precum și la stimularea pieței locale de muncă în aviație și în sectorul turismului.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol