28 septembrie 2020, 11:49

18 mai – Ziua Internațională a muzeelor. Ce semnificații are aceasta

La 18 mai 2018, Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) invită toate muzeele lumii – mari sau mici, din mediul urban sau rural, dedicate artelor sau ştiinţelor – să sărbătorească Ziua internaţională a muzeelor, o legătură complexă între oameni şi mediul înconjurător. 

Tema zilei în 2018 este ”Hyperconnected museums: New approaches, new publics” (”Muzee interconectate: Noi abordări, un nou public”).  Aceasta evidențiază faptul că reţeaua globală de conexiuni devine din ce în ce mai complexă, mai diversă şi integrată. Astfel, muzeele au urmat această nouă tendinţă şi s-au integrat în lumea interconectată de astăzi, conform agerpres.ro.

Sursa sectorul4live.ro

În 1977, Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) a stabilit Ziua internaţională a muzeelor având ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii. Această zi este, totodată, un eveniment menit să întemeieze şi să consolideze relaţiile de cooperare dintre muzee, specialiştii acestora şi public.

Sursa www.feeder.ro

Evenimentul care celebrează această zi este Noaptea Europeană a Muzeelor, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat, în prezent, de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). În jur de 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul, cea de-a XIV-a ediţie având loc la 19 mai 2018.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.