29 august 2023, 7:30

2.100 de cicliști au trăit o experiență memorabilă la cea de-a doua ediție a L’Étape Romania by Tour de France

A doua ediție L’Étape România by Tour de France a adunat la start 2.100 de cicliști și a fost SOLD OUT cu două săptămâni înainte de eveniment. Toți cei prezenți în Piața Constituției au trăit experiența de top oferită de brandul Tour de France și atmosfera unui festival de ciclism.

 L’Étape by Tour de France reprezintă o competiție destinată amatorilor și cicliștilor cu experiență, din țară sau de peste hotare, care vor să pedaleze pe bicicletă de șosea sau mountain bike.

Trei curse

Evenimentul a oferit trei curse destinate tuturor abilităților: City Adventure – 14 km, unde s-au putut înscrie și copii de peste 8 ani, The Ride – 42 km și The Race – 85 km. Din cei 2.100 de concurenți ce au luat statul duminică , 430 au fost înscriși la cursa de 14 km, în timp ce celelalte două curse mai competitive, The Ride de 42 km și The Race de 85 km, au provocat peste 1670 cicliști să se alinieze pentru a porni pe străzile Bucureștiului fără trafic.

Câștigători, cifre notabile, tradiție & legendă

  • L’Étape Romania a atras anul acesta în capitală cicliști din 14 țări, cei mai numeroși fiind veniți din Bulgaria.
  • Peste 200 de copii au luat startul la cursa City Adventure, iar veteranul evenimentul a fost în vârstă de 78 ani.
  • În Race Village a fost amenajat, cu ajutorul A.S.O., organizatorii internaționali ai evenimentului, Muzeul Tour de France. Cei prezenți au putut descoperi proiecții dedicate istoriei Turului Franței și cicliștilor de top, dar și exponate simbolice care fac Turul Franței atât de special.
  • Celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței și determinării, revine primilor sosiți la masculin/feminin în cursa The Race de 85 km, conform tradiției L’Étape. Acesta a fost câștigat în acest an de Viktoriia Bondarenko și de Patrick Pola, campionii ediției.
  • Tricoul verde, marcă a îndrăznelii, vitezei și explozivității, revine cicliștilor cu cel mai bun timp la masculin/feminin pe secțiunea de SPRINT (300m). Aceștia au fost Viktoriia Bondarenko, care a parcurs distanța în 23.2 secunde și Cristian Calaidgioglu, care a înregistrat un timp de 20.5 secunde.
  • Tricoul alb revine celor mai rapizi tineri cu vârste între 15-18 ani, la masculin/feminin, pentru cursa The Race. Câștigătorul tricoului alb a fost Alexandru Dinculescu.
  • Câștigătorii invitațiilor L’Étape du Tour 2024 sunt: Viktoriia Bondarenko, Corina Loredana Gulei, Anca Popescu, Patrick Pola, Matteo Paci, Alex Ciocan.
  • În cadrul evenimentului a fost implementată campania „Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!”, un proiect CSR de integrare socială a cicliștilor cu dizabilități, susținut de OMV PETROM în calitate de Partener Oficial. Campania „Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!” a asigurat sportivilor cu dizabilități șansa de a participa gratuit la cursă, de a se integra în comunitatea sportivilor amatori, de a se bucura de atmosfera de festival a evenimentului și de a oferi un exemplu de curaj, ambiție și dorință de viață tuturor celor prezenți sau care vor fi informați în legatură cu evenimentul și campania CSR.
  • Sub deviza Recycling-CURSA FĂRĂ POLUARE, Reciclad’OR și Remat Holding au oferit concurenților și spectatorilor posibilitatea de a colecta separat deșeurile reciclabile.
  • L’Étape Romania, deși doar la a doua ediție, este deja una dintre cele mai mari curse din L’Étape Series.

Mii de ore de muncă

L’Étape România by Tour de France este un eveniment cu o logistică foarte specială. Peste 8 luni de pregătire, mii de ore de muncă în echipă a peste 300 de tehnicieni, specialiști în comunicare și implementare din partea organizatorilor, autorităților, agențiilor partenere și sponsorilor, peste 400 de voluntari, peste 300 de polițiști și jandarmi, peste 100 de autovehicule de securitate și intervenție în ziua cursei, peste 5.000 de garduri de siguranță și multă determinare pentru a oferi tuturor pasionaților de ciclism o experiență memorabilă.

Rezultatele finale și mai multe detalii despre competiția locală se găsesc pe site-ul oficial: https://romania.letapebytourdefrance.com și pe paginile oficiale:

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol