CITIRE

20 decembrie, Ziua internațională a solidarității ...

20 decembrie, Ziua internațională a solidarității umane

Data de 20 decembrie celebrează Ziua internațională a solidarității umane, cu scopul de a promova cultura de solidaritate, aceasta fiind importantă pentru combaterea sărăciei.

Ziua Internaţională a Solidarităţii Umane a fost proclamată de Adunarea Generală, la 22 decembrie 2005 , prin Rezoluţia 60/209, pornind de la identificarea solidarităţii ca una dintre valorile fundamentale şi universale, care trebuie să stea la baza relaţiilor dintre popoare, în secolul al XXI-lea.

Prin iniţiativa proclamării Zilei internaţionale a solidarităţii umane, precum şi prin constituirea Fondului mondial de solidaritate pentru eradicarea sărăciei, conceptul de solidaritate a fost promovat ca fiind esenţial în lupta împotriva sărăciei şi în implicarea majoră a tuturor părţilor interesate.

Potrivit Naţiunilor Unite, este o zi în care sărbătorim unitatea în diversitatea noastră, reamintim guvernelor obligaţia de a respecta angajamentele internaţionale. Sunt organizate acţiuni pentru sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanţa solidarităţii şi dezbateri cu privire la modalităţile de promovare a solidarităţii pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, inclusiv eradicare sărăciei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.