19 aprilie 2024, 17:13

2021 aduce un J.R.R. Tolkien nepublicat: The Nature of Middle-earth

J.R.R. Tolkien a murit, dar iată la aproape 50 de ani de la plecarea sa continuă să ne surprindă. El sau editorii. Pentru că 2021 va fi un an în care o nouă creație a sa va apărea pe piață.

Este vorba de o carte numită „The Nature of Middle-earth”. Volum care va extinde lumea creată în “The Hobbit” (1937) și cărțile din seria “Stăpânul inelelor” (1954-1955).

J.R.R. Tolkien nepublicat: The Nature of Middle-earth

Subiectele care vor fi acoperite în aceste eseuri vor include nemurirea și reîncarnarea elfilor, o prezentare mai aprofundată a geografiei Rîurilor și Dealurilor Regatului Gondor, puterile Valarilor. Vom găsi informații despre creaturile și ținuturile Númenor și chiar detalii despre speciile ciudate ale Pământului de Mijloc”

Editura HarperCollins a confirmat că volumul de eseuri „The Nature of Middle-earth” va fi publicat la 24 iunie 2021.

Cartea va fi editată Carl F. Hostetter, un adevărat expert al operei lui Tolkien,  ales în mod special de fiul autorului britanic, Christopher, înainte de a se stinge și el, la începutul acestui an, scrie CNET.

Colecția de eseuri se anunță o adiție extraordinară pentru universul Tolkien și este posibil să apară în aceeași perioadă cu noul serial-prolog „Stăpânul inelelor”, confirmat de Amazon pentru anul viitor.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol