28 aprilie 2024, 7:16

2023 – cel mai bun an pentru Rolls-Royce

Vânzările de Rolls-Royce nu au ținut cont de reașezarea pieței auto din 2023 și au reușit un nou record.

Marca a raportat cele mai bune vânzări din istoria sa în 2023, livrând 6.032 de vehicule în cursul anului. Aceasta a depășit la limită cele 6.021 de livrări din 2022. Și dacă e să ne raportăm la anul 2007 (înainte de criză), a vândut de aproape șase ori mai multe modele.

Spre deosebire de mulți alți producători auto, Rolls-Royce nu clasifică cifrele de vânzări în funcție de model. Compania a precizat doar că SUV-ul Cullinan a fost cel mai bine vândut vehicul al său în 2023, la fel ca anul trecut. Modelul Ghost a fost pe locul al doilea, scrie Motor 1.

Piețele Rolls

Statele Unite au fost cea mai mare piață a Rolls-Royce din lume în 2023, urmată de China pe locul al doilea. Constructorul auto de lux a contabilizat, de asemenea, vânzări record în Europa și în regiunile Asia-Pacific.

Rolls-Royce a avut câteva schimbări în gama sa anul trecut. Compania a renunțat la coupe-ul Wraith și la decapotabila Dawn în 2023. De asemenea, a adăugat Spectre EV în gamă (primul vehicol electric) și a livrat primul exemplar unui client în toamnă. Compania a acumulat deja suficiente comenzi pentru a menține producția modelului electric până în 2025.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol