23 iulie 2024, 7:35

238 de tone de alimente, 26.821 de km, 29751 beneficiari, în 4 luni de grijă pentru Ucraina

Joi se împlinesc 4 luni de când primele camioane cu alimente și resurse de strictă necesitate au început să treacă granița dinspre România spre Ucraina, în cadrul proiectului CARE for Ukraine.
 
Este o criză în care confederația globală CARE – o organizație cu 75 de ani de experiență în lupta împotriva injustiției sociale, a sărăciei și a tuturor formelor de exploatare – a intervenit încă din primele momente ale războiului pentru sprijinirea populației afectate. Acțiunile lor sunt implementate în România cu sprijinul a două organizații specializate în intervenție socială  – Fundația SERA România și Federația Organizațiilor Non-guvernamentale pentru Copil (FONPC).
Este un moment în care sprijinul individual este important, dar nu suficient. De aceea ne-am unit forțele și implementăm acest proiect alături de confederația CARE și cu parteneriatul a aproape 30 de asociații și fundații, fiecare specializată pe un alt palier de intervenție umanitară. Acest rezultat important, 238 de tone de hrană pentru zeci de mii de oameni aflați sub asediu, nu ar fi fost posibil fără sprijinul Crucea Roșie Vrancea. Cu ajutorul lor am ajuns exact acolo unde a fost mai multă nevoie.” – Bogdan Simion, director executiv SERA România.
În intervenția din Ucraina m-a impresionat reziliența oamenilor în timp de război. Ucrainenii îți dau senzația că sunt foarte pregătiți pentru tot ceea ce se întâmplă și vezi foarte rar disperare pe chipurile lor, mai degrabă calm și determinarea de a face tot ce pot în această conjunctură dramatică, pe care o înfruntă cu imens curaj.“ – Timothy Allen, Emergency Response Specialist and Logistics pentru CARE Australia.
Munca desfășurată în proiectul CARE for Ukraine a fost posibilă prin infrastructura Crucii Roșii Vrancea, condusă de Rodica Davidean.
Cele 238 de tone de ajutoare venite de la CARE au fost direcționate către hub-uri regionale aflate în Focșani și Siret. De aici, camioanele sunt încărcate și pleacă spre graniță, ajungând apoi către hub-ul din Uman sau alte puncte nevralgice din Ucraina.
În aceste 4 luni s-au realizat peste 60 de transporturi și s-au parcurs peste 26.000 de km prin zonele afectate ale Ucrainei, în condiții maxime de risc.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol